• Being John Malkovich
  • dj. flugvél og geimskip
  • Being John Malkovich
  • Being John Malkovich
Bekijk trailer

being_john_malkovich_official_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Eyeshadow: Being John Malkovich + DJ. Flugvél og Geimskip

Eerst naar de film, daarna een live optreden: Eyeshadow combineert elke maand een klassieker van toen met de bandjes van nu. In Being John Malkovich komt John Cusack (High Fidelity) als uitgerangeerde poppenspeler terecht in het hoofd van John Malkovich. Dan breekt de gekte los, die na afloop wordt voortgezet met het psychedelische optreden van de IJslandse dj. flugvél og geimskip oftewel Steinunn Harðardóttir.  

De eerste speelfilm van videoclipregisseur Spike Jonze origineel noemen is een understatement. Met scenarist Charlie Kaufman ontwikkelde hij een knettergek scenario over een uitgerangeerde poppenspeler (John Cusack) die bij toeval een gang ontdekt die uitkomt in het hoofd van Malkovich. Vrienden en geliefden volgen hem en de surrealistische warboel is compleet wanneer de verschillende 'innerlijken' van Malkovich met elkaar op de loop gaan.

psychedelische spaceshow

Na de film wordt de gekte voortgezet met een optreden dj. flugvél og geimskip, wat ingewikkeld klinkt maar niets anders betekent dan DJ Vliegtuig & Ruimteschip, wat weer de artiestennaam is van de IJslandse performer Steinunn Harðardóttir, die eerder was te zien op het Down the Rabbit Hole-festival.

Harðardóttir bewoont een psychedelische droomwereld vol sterren en planeten, regenbogen en pluizige diertjes. En al is ze maar alleen, ze tovert het geluid van een volledig orkest uit haar computers en synthesizers, die ze vervolgens lardeert met eigen poëzie en verhalen…. ijle magie en supersonische horror-electro in één!