Bekijk trailer

blade_runner_1982_official_trailer_-_ridley_scott_harrison_ford_movie

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Eyeshadow: Blade Runner (1982) & Ohslo

Eyeshadow brengt elke maand coole, eigenzinnige moderne klassiekers, met daarna live optredens bij de bar. Deze maand Ridley Scotts klassieker Blade Runner en de band Ohslo.

Blade Runner is een van de visueel indrukwekkendste sci-fi films aller tijden. De Nederlandse acteur Rutger Hauer brak in 1982 met de film door in de VS. Hij vertolkt de rol van Roy Batty, een menselijke kloon (een zogenaamde replicant) die op de hielen wordt gezeten door Rick Deckard (Harrison Ford), een agent (Blade Runner) gespecialiseerd in het uitschakelen van replicants.

De film is vandaag de dag nog net zo relevant als op de dag van release in 1982. Met zijn bijzondere sets, baanbrekende special effects, indrukwekkende kostuums en film noir camerawerk biedt Blade Runner een profetische blik op de dystopische samenleving in de nabije toekomst. Vangelis componeerde de opzwepende soundtrack van de film.

EYE vertoont de originele bioscoopreleaseversie van de film op 35mm, inclusief voice-over van Rick Deckard (Harrison Ford).

Na afloop in de IJlounge met bar een optreden van de synth band Ohslo. Met hun ijzige beats en warme fluittonen, geïnspireerd door Japanse harmonieën, Afrikaanse ritmes en r&b, creëert het Groningse duo een magische electronic experience, waar de replicants uit Blade Runner hun zegen aan zouden hebben gegeven.