Bekijk trailer

donnie_darko_-_official_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Eyeshadow: Donnie Darko & Jo Goes Hunting

Eyeshadow selecteert elke maand moderne klassiekers met eigen smoel en uitgesproken soundtrack, coole, rare en opwindende films dus. Na afloop van de film is er een live optreden bij de bar met muziek die aansluit bij de film. 

Deze maand: het weirde Donnie Darko, waarin een man in konijnenpak de ondergang van de wereld voorspelt, en een optreden van Jo Goes Hunting, leverancier van surrealistische indierock.

Donnie Darko (2001)

Mysterieus sf-drama dat onder de huid kruipt. We schrijven het jaar 1988: de gekwelde tiener Donnie Darko (Jake Gyllenhaal) is de enige die weet dat de wereld over 28 dagen ten onder gaat. Donnie’s leven neemt een bizarre wending als hij op een nacht gewekt wordt door Frank, een man in konijnenpak die vertelt dat de wereld binnen precies 28 dagen, 6 uur, 42 minuten en 12 seconden zal vergaan. Surrealistische gebeurtenissen stapelen zich op, Donnie’s beeld van de werkelijkheid wordt aan diggels geslagen…  

Richard Kelly was pas 26 jaar en nog niet eens afgestudeerd aan de Filmacademie toen hij zijn debuut maakte; toch wist hij grote namen als Drew Barrymore en Patrick Swayze te casten. De regisseur ruimde een belangrijke rol in voor de gloomy eighties muziek van Echo & The Bunnymen, The Church en Joy Division.

Jo Goes Hunting

Geen geschiktere band voor de weirde ontregeling van feit en fictie dan Jo Goes Hunting, de band van multi-instrumentalist Jimmi Jo Hueting. Met synthesizers, spacey gitaren en een grommend-lijzige stem creëert hij een magisch, dromerig geluid ver voorbij de vierkwartsmaat van gezond verstand. Jo Goes Hunting speelde in het voorprogramma van De Staat en trekt dit jaar langs de clubs van Hamburg, Londen, Keulen en Berlijn. Op zaterdag 18 maart presenteert Jo Goes Hunting hun eerste album 'Come, Future' in Paradiso Noord.