Bekijk trailer

donnie_darko_-_official_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Eyeshadow: Donnie Darko & Jo Goes Hunting

Eyeshadow selecteert elke maand moderne klassiekers met eigen smoel en uitgesproken soundtrack, coole, rare en opwindende films dus. Na afloop van de film is er een live optreden bij de bar met muziek die aansluit bij de film. 

Deze maand: het weirde Donnie Darko, waarin een man in konijnenpak de ondergang van de wereld voorspelt, en een optreden van Jo Goes Hunting, leverancier van surrealistische indierock.

Donnie Darko (2001)

Mysterieus sf-drama dat onder de huid kruipt. We schrijven het jaar 1988: de gekwelde tiener Donnie Darko (Jake Gyllenhaal) is de enige die weet dat de wereld over 28 dagen ten onder gaat. Donnie’s leven neemt een bizarre wending als hij op een nacht gewekt wordt door Frank, een man in konijnenpak die vertelt dat de wereld binnen precies 28 dagen, 6 uur, 42 minuten en 12 seconden zal vergaan. Surrealistische gebeurtenissen stapelen zich op, Donnie’s beeld van de werkelijkheid wordt aan diggels geslagen…  

Richard Kelly was pas 26 jaar en nog niet eens afgestudeerd aan de Filmacademie toen hij zijn debuut maakte; toch wist hij grote namen als Drew Barrymore en Patrick Swayze te casten. De regisseur ruimde een belangrijke rol in voor de gloomy eighties muziek van Echo & The Bunnymen, The Church en Joy Division.

Jo Goes Hunting

Geen geschiktere band voor de weirde ontregeling van feit en fictie dan Jo Goes Hunting, de band van multi-instrumentalist Jimmi Jo Hueting. Met synthesizers, spacey gitaren en een grommend-lijzige stem creëert hij een magisch, dromerig geluid ver voorbij de vierkwartsmaat van gezond verstand. Jo Goes Hunting speelde in het voorprogramma van De Staat en trekt dit jaar langs de clubs van Hamburg, Londen, Keulen en Berlijn. Op zaterdag 18 maart presenteert Jo Goes Hunting hun eerste album 'Come, Future' in Paradiso Noord.

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie