Eyeshadow: Drive & BEA1991

Eyeshadow brengt indie filmklassiekers van grofweg 1990 tot nu, met na afloop spraakmakende op maat gesneden live-acts in de lijn van de film.

Acts en films worden gematched aan de hand van iets wat film en band verbindt. Soms zijn het de lijzige synths uit de soundtrack, een andere keer is het de melancholische sfeer, maar het kan ook de rauwe verhaallijn zijn of persoonlijke keuze van de band die de combinatie bepaalt. Deze maand Drive (2011) en BEA1991.

Drive (2011)

Broeierige, stijlvolle actiethriller met een charismatische Ryan Gosling als stuntcoureur in Hollywood, die bijverdient als bestuurder van vluchtauto’s in het criminele circuit. Wanneer een klus gruwelijk fout gaat, moet hij doen waar hij goed in is: Drive! Winnaar van de Gouden Palm voor Beste Regisseur op het Filmfestival was een van de opwindendste films van dat jaar.  

BEA1991

aanvang: 23.30
De Amsterdamse zangeres BEA1991 is bezig internationaal door te breken met haar zwoele, elektronische pop/R&B en lome, stroperige en beukende geluiden. De Londense artiest Blood Orange was al onder de indruk en strikte BEA1991 voor een prachtige gastrol op zijn succesalbum Freetown Sound.