Eyeshadow: Ghost World + Altin Gün

Eerst naar de film, daarna naar een live optreden: Eyeshadow selecteert elke maand een moderne klassieker met smoel en uitgesproken soundtrack: coole en opwindende films dus. Na afloop is er altijd een live optreden met muziek die aansluit bij de film. Vanavond: Ghost World (2001, 101 minuten) met daarna muziek van Altın Gün, Turkse psychrock van Jasper Verhulst, de gitarist van Jacco Gardner.

Ghost World is een grappige, tegendraadse film over twee tienervriendinnen die zich nergens bij horen voelen, en dat ook eigenlijk helemaal niet willen. Wanneer Enid geïnteresseerd raakt in de 78-toerenplatenverzamelaar Seymour (Steve Buscemi), dreigen de vriendinnen uit elkaar te groeien. Zwigoff maakte eerder de documentaire Crumb, over de gelijknamige striptekenaar. Ghost World is gebaseerd op de underground strip van Daniel Clowes, die samen met Zwigoff het voor een Oscar genomineerde scenario schreef.

Na afloop kun je vanaf 23.30 luisteren naar een live optreden van Altın Gün, Turkse PsychRock (psychedelische rock) uit Amsterdam. Jasper Verhulst, de gitarist van Jacco Gardner, richtte Altın Gün op, een band die Turkse psychrock maakt, gebaseerd op psychedelische volksmuziek uit de jaren 60 en 70 die hij in de platenbakken vond. Ze maken ook hun eigen funky uitvoeringen van traditionele Turkse muziek, gevonden op cassettebandjes op zolder. 

Klik hier voor het Facebook event.