• High Fidelity
  • Niko
  • High Fidelity
  • Niko
  • High Fidelity
Bekijk trailer

high_fidelity_-_official_movie_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Eyeshadow: High Fidelity + Niko

Eerst naar de film, daarna een live optreden: Eyeshadow combineert elke maand een klassieker van toen met de bandjes van nu. Stephen Frears’ wervelende verfilming van Nick Hornby’s bestsellerHigh Fidelity is een aanstekelijke studie van een dertiger en zijn passie: vinyl verzamelen. John Cussack speelt platenzaakeigenaar Rob die alleen soul, rock, blues en new wave draait. De rauwe, dansbare en licht melancholische indierock van Niko sluit daar naadloos op aan.

Hij is in de dertig, net gedumpt door z’n vriendin en slijt z’n dagen het liefst in z’n platenzaak, waar alleen de echte vinylaficionado te woord wordt gestaan. LP’s verzamelen is Robs passie, net als die van z’n twee licht autistische hulpjes Dick en Barry. Gedrieën delen de mannen een bijna manische voorliefde voor het maken van topvijflijstjes – over alles, de muziek voorop.

warmbloedige ode

Frears’ portret van drie slackers die zijn blijven steken in hun ontwikkeling is een warmbloedige ode aan obsessieve liefde voor pop- en rockmuziek en de gevolgen daarvan: pas wanneer Rob wordt verlaten door z’n vriendin lijkt het besef te dagen dat er buiten de platenzaak nog iets te ontdekken valt. 

optreden niko

Voor Rob, Dick en Barry is het soul, rock, blues en new wave wat de klok slaat. De muzikanten van Niko sluiten daar naadloos op aan metrauwe, dansbare en licht melancholische indierock. Niko maakte naam met hoekige riffs, catchy refreinen en memorabele cynische teksten, gebracht met een knipoog en een goeie dosis slack. Verwacht een gezonde portie gitaargeweld, zoals die ook te horen is op Niko’s nieuwste cassette 'You Might Like It, But I Might Just Hate It'.

Gratis voor We Are Public-pashouders.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie