• High Fidelity
  • Niko
  • High Fidelity
  • Niko
  • High Fidelity
Bekijk trailer

high_fidelity_-_official_movie_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Eyeshadow: High Fidelity + Niko

Eerst naar de film, daarna een live optreden: Eyeshadow combineert elke maand een klassieker van toen met de bandjes van nu. Stephen Frears’ wervelende verfilming van Nick Hornby’s bestsellerHigh Fidelity is een aanstekelijke studie van een dertiger en zijn passie: vinyl verzamelen. John Cussack speelt platenzaakeigenaar Rob die alleen soul, rock, blues en new wave draait. De rauwe, dansbare en licht melancholische indierock van Niko sluit daar naadloos op aan.

Hij is in de dertig, net gedumpt door z’n vriendin en slijt z’n dagen het liefst in z’n platenzaak, waar alleen de echte vinylaficionado te woord wordt gestaan. LP’s verzamelen is Robs passie, net als die van z’n twee licht autistische hulpjes Dick en Barry. Gedrieën delen de mannen een bijna manische voorliefde voor het maken van topvijflijstjes – over alles, de muziek voorop.

warmbloedige ode

Frears’ portret van drie slackers die zijn blijven steken in hun ontwikkeling is een warmbloedige ode aan obsessieve liefde voor pop- en rockmuziek en de gevolgen daarvan: pas wanneer Rob wordt verlaten door z’n vriendin lijkt het besef te dagen dat er buiten de platenzaak nog iets te ontdekken valt. 

optreden niko

Voor Rob, Dick en Barry is het soul, rock, blues en new wave wat de klok slaat. De muzikanten van Niko sluiten daar naadloos op aan metrauwe, dansbare en licht melancholische indierock. Niko maakte naam met hoekige riffs, catchy refreinen en memorabele cynische teksten, gebracht met een knipoog en een goeie dosis slack. Verwacht een gezonde portie gitaargeweld, zoals die ook te horen is op Niko’s nieuwste cassette 'You Might Like It, But I Might Just Hate It'.