Eyeshadow: Less Than Zero + Floris Bates

Eerst naar de film, daarna naar een live optreden: Eyeshadow selecteert elke maand een moderne klassieker met smoel en uitgesproken soundtrack: coole, rare en opwindende films dus. Na afloop is er altijd een live optreden bij de bar met muziek die aansluit bij de film. Vanavond: Less than Zero met daarna muziek van Floris Bates.

Less than Zero (1987, Marek Kanievska) is losjes gebaseerd op Bret Easton Ellis' roman en volgt de teloorgang van de vriendschap tussen drie verveelde, welvarende jongeren, Clay, Julian en Blair, in het Beverly Hills van de jaren tachtig. Ze vullen hun lege dagelijkse leven op met drugs, waarmee elke ambitie en toekomstperspectief in rook opgaan. Met koel camerawerk van Ed Lachman.

Na afloop kun je luisteren naar de jizz/jazz en jaren tachtig-croon van ladies man Floris Bates, componist, popsongschrijver en fotograaf uit Haarlem. In zijn slaapkamer verwerkt hij hij zijn dagelijkse beslommeringen in vreemde en gefrustreerde popliedjes die hij op zijn Tascam 8-track-cassette maakt.

De muziek van Floris Bates is een mix van emo en seksuele frustratie, vol serenades aan supermodellen en filmpersonages. Zijn muziek laveert tussen psychedelisch, klassiek, reverb, nog meer reverb, jazz, metal, pocketpoolpop, punk, bluesrock en indie, geïnspireerd door Falco, Sonic Youth, Barry Manilow, Donny Osmond en de legendarische The Best Ballads of Phil Collins. Op dit moment legt hij de laatste hand aan zijn debuutalbum ‘Nasty Love’ (release naar verwachting eind 2017).