Eyeshadow: Less Than Zero + Floris Bates

Eerst naar de film, daarna naar een live optreden: Eyeshadow selecteert elke maand een moderne klassieker met smoel en uitgesproken soundtrack: coole, rare en opwindende films dus. Na afloop is er altijd een live optreden bij de bar met muziek die aansluit bij de film. Vanavond: Less than Zero met daarna muziek van Floris Bates.

Less than Zero (1987, Marek Kanievska) is losjes gebaseerd op Bret Easton Ellis' roman en volgt de teloorgang van de vriendschap tussen drie verveelde, welvarende jongeren, Clay, Julian en Blair, in het Beverly Hills van de jaren tachtig. Ze vullen hun lege dagelijkse leven op met drugs, waarmee elke ambitie en toekomstperspectief in rook opgaan. Met koel camerawerk van Ed Lachman.

Na afloop kun je luisteren naar de jizz/jazz en jaren tachtig-croon van ladies man Floris Bates, componist, popsongschrijver en fotograaf uit Haarlem. In zijn slaapkamer verwerkt hij hij zijn dagelijkse beslommeringen in vreemde en gefrustreerde popliedjes die hij op zijn Tascam 8-track-cassette maakt.

De muziek van Floris Bates is een mix van emo en seksuele frustratie, vol serenades aan supermodellen en filmpersonages. Zijn muziek laveert tussen psychedelisch, klassiek, reverb, nog meer reverb, jazz, metal, pocketpoolpop, punk, bluesrock en indie, geïnspireerd door Falco, Sonic Youth, Barry Manilow, Donny Osmond en de legendarische The Best Ballads of Phil Collins. Op dit moment legt hij de laatste hand aan zijn debuutalbum ‘Nasty Love’ (release naar verwachting eind 2017).

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie