Bekijk trailer

lost_in_translation_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Eyeshadow: Lost in Translation + Eerie Wanda

Lost in Translation is een onthecht portret van twee Amerikanen in een hotel in Tokio. Een  slapeloze acteur (Bill Murray) en een getrouwde jonge vrouw (Scarlett Johansson) vinden elkaar in de hotelbar en wandelen melancholisch door de neonverlichte nacht. Na afloop optreden Eerie Wanda: hun dromerige, melodieuze songs sluiten perfect aan op de soundtrack.

Eyeshadow selecteert elke maand coole, eigenzinnige moderne klassiekers met live optreden na afloop. Vanavond Lost in Translation, met Bill Murray in zowat zijn beste rol en Scarlett Johansson als zijn secondant.

Murray is Bob, een wat oudere acteur die is ingehuurd voor een commercial van het Japanse whiskymerk Suntory; Johansson is Charlotte, de vrouw van een hippe jonge fotograaf. Bob en Charlotte herkennen veel in elkaar, ondanks het leeftijdverschil – uitgesproken wordt er niets.

voor schut in een karaokebar

Regisseur Sophia Coppola wisselt de kalme introspectie af met droge humor; Bob kent wel tien varianten om zijn regel ‘It’s Suntory Time’ te plaatsen en zet zichzelf heerlijk voor schut in een karaokebar. Charlottes echtgenoot, de hippe jonge fotograaf, is precies wat hij voorwendt te zijn en wordt zijn eigen parodie.

dromerig-melodieus

Voor de soundtrack koos Coppola melancholische en ritmische nummers van bands als The  Jesus and Mary Chain en My Bloody Valentine. Eerie Wanda, met zanger Marina Tadic, brengt een zelfde mix van dromerig-melodieuze klanken, afgewisseld met dynamische ritmes.

Tadic, Bram Vervaet (leadgitaar) en Nic Niggebrugge (drums) namen kortgeleden hun debuutalbum Hum op, dat verscheen bij het New Yorkse label Beyond Beyond is Beyond Records.