Bekijk trailer

lost_in_translation_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Eyeshadow: Lost in Translation + Eerie Wanda

Lost in Translation is een onthecht portret van twee Amerikanen in een hotel in Tokio. Een  slapeloze acteur (Bill Murray) en een getrouwde jonge vrouw (Scarlett Johansson) vinden elkaar in de hotelbar en wandelen melancholisch door de neonverlichte nacht. Na afloop optreden Eerie Wanda: hun dromerige, melodieuze songs sluiten perfect aan op de soundtrack.

Eyeshadow selecteert elke maand coole, eigenzinnige moderne klassiekers met live optreden na afloop. Vanavond Lost in Translation, met Bill Murray in zowat zijn beste rol en Scarlett Johansson als zijn secondant.

Murray is Bob, een wat oudere acteur die is ingehuurd voor een commercial van het Japanse whiskymerk Suntory; Johansson is Charlotte, de vrouw van een hippe jonge fotograaf. Bob en Charlotte herkennen veel in elkaar, ondanks het leeftijdverschil – uitgesproken wordt er niets.

voor schut in een karaokebar

Regisseur Sophia Coppola wisselt de kalme introspectie af met droge humor; Bob kent wel tien varianten om zijn regel ‘It’s Suntory Time’ te plaatsen en zet zichzelf heerlijk voor schut in een karaokebar. Charlottes echtgenoot, de hippe jonge fotograaf, is precies wat hij voorwendt te zijn en wordt zijn eigen parodie.

dromerig-melodieus

Voor de soundtrack koos Coppola melancholische en ritmische nummers van bands als The  Jesus and Mary Chain en My Bloody Valentine. Eerie Wanda, met zanger Marina Tadic, brengt een zelfde mix van dromerig-melodieuze klanken, afgewisseld met dynamische ritmes.

Tadic, Bram Vervaet (leadgitaar) en Nic Niggebrugge (drums) namen kortgeleden hun debuutalbum Hum op, dat verscheen bij het New Yorkse label Beyond Beyond is Beyond Records.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie