Eyeshadow: Point Break + MOOON

Crimineel zijn ze, maar ook sportief, de bende die zich Ex-Presidents noemt. Tussen de bankovervallen door storten Patrick Swayze en Keanu Reeves zich met hun surfplank in de Californische oceaan, om de allerhoogste golven te trotseren. Actie en spektakel van Kathryn Bigelow, met na afloop optreden MOOON, die de surf ritmisch voortzet in de muziek, riding the crest of the waves....  

Eerst naar de film, daarna naar een live optreden: Eyeshadow selecteert elke maand coole, eigenzinnige moderne klassiekers met na afloop live shows die zijn toegesneden op de film.

Vanavond is Point Break te zien, Kathryn Bigelows ode aan de surf- en heist movie, waarin het woord ‘actie’ in hoofdletters wordt geschreven. Spectaculaire auto-achtervolgingen, skydiving en monsterlijke golven die de surfers dreigen te verpletteren: Bigelow (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty) brengt het leven van de thrillseeker bankrovers Ex-Presidents zo enerverend in beeld dat de haren je cinefiel te berge rijzen.

MOOON zet de knetterende spanning voort met een optreden in de bar. De drie buurneefjes uit Aarle-Rixtel maakten indruk met hun debuutalbum 'MOOON’s Brew' en hun optredens op de podia en bij De Wereld Draait Door. Bas, drums en gitaar (Tom de Jong, Gijs de Jong, Timo van Lierop) zijn de virtuoze ruggengraat van MOOON’s door surfmuziek beïnvloede garageblues, waarin ook de country en psychedelica van de jaren zeventig doorklinken. Hun grootste hit tot nu toe? ‘Mary You Wanna’, met 85.000 views op YouTube.

Klik hier voor het Facebook evenement van deze show

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie