Eyeshadow: Point Break + MOOON

Crimineel zijn ze, maar ook sportief, de bende die zich Ex-Presidents noemt. Tussen de bankovervallen door storten Patrick Swayze en Keanu Reeves zich met hun surfplank in de Californische oceaan, om de allerhoogste golven te trotseren. Actie en spektakel van Kathryn Bigelow, met na afloop optreden MOOON, die de surf ritmisch voortzet in de muziek, riding the crest of the waves....  

Eerst naar de film, daarna naar een live optreden: Eyeshadow selecteert elke maand coole, eigenzinnige moderne klassiekers met na afloop live shows die zijn toegesneden op de film.

Vanavond is Point Break te zien, Kathryn Bigelows ode aan de surf- en heist movie, waarin het woord ‘actie’ in hoofdletters wordt geschreven. Spectaculaire auto-achtervolgingen, skydiving en monsterlijke golven die de surfers dreigen te verpletteren: Bigelow (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty) brengt het leven van de thrillseeker bankrovers Ex-Presidents zo enerverend in beeld dat de haren je cinefiel te berge rijzen.

MOOON zet de knetterende spanning voort met een optreden in de bar. De drie buurneefjes uit Aarle-Rixtel maakten indruk met hun debuutalbum 'MOOON’s Brew' en hun optredens op de podia en bij De Wereld Draait Door. Bas, drums en gitaar (Tom de Jong, Gijs de Jong, Timo van Lierop) zijn de virtuoze ruggengraat van MOOON’s door surfmuziek beïnvloede garageblues, waarin ook de country en psychedelica van de jaren zeventig doorklinken. Hun grootste hit tot nu toe? ‘Mary You Wanna’, met 85.000 views op YouTube.

Klik hier voor het Facebook evenement van deze show