• Pulp Fiction
  • YĪN YĪN
  • Pulp Fiction
  • YĪN YĪN
  • Pulp Fiction
Bekijk trailer

pulp_fiction_official_trailer_1_-_1994_hd

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Eyeshadow: Pulp Fiction + YĪN YĪN

Eerst naar de film, daarna een live optreden: Eyeshadow combineert elke maand een klassieker van toen met de bandjes van nu. Deze keer een optreden van YĪN YĪN bij de tweede lange speelfilm van Quentin Tarantino. Oftewel ‘Thai Psych Funk’ bij karikaturale nouvelle violence en hilarisch-flitsende dialogen tussen kruimelgangsters.

Pulp Fiction markeerde de terugkeer van voormalige Hollywoodster John Travolta en de doorbraak van bijrolacteur Samuel L. Jackson. Als niet al te snuggere huurmoordenaars raken de twee verwikkeld in een opdracht die hen boven het hoofd groeit, met veel onbedoelde doden en hilarische dialogen tot gevolg. 

stripachtige pastiche

Tarantino’s hommage aan de gangsterfilm werd juichend ontvangen door een jonge generatie filmliefhebbers die Tarantino's bijna stripachtige genrepastiche omarmde. Een rode draad in de verschillende verhalen is nauwelijks te vinden, maar dat geeft niet. De messcherpe dialogen, het spelplezier en de tintelende actie doen de behoefte aan een keurig afgewikkelde storyline op slag verdwijnen.

stomend eclectisch

Evenmin keurig zijn Kees Berkers en Yves Lennertz van YĪN YĪN. De band bivakkeerde aan de voet van de Alpaca, een van de weinige bergen die Nederland rijk is. Daar, op het Limburgse plateau van Doenrade, ontstond de inspiratie voor de 12 songs op hun debuutcassette Pingpxng. Daar stond de wieg van die bijzondere sound genaamd ‘Thai Psych Funk’, een onthechte, maar toch stomende eclectische mix van wereldmuziek, disco, funk en elektronische muziek. Voorbij alle grenzen en beperkingen, straight into the heart of YĪN YĪN!   

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie