Bekijk trailer

requiem_for_a_dream_2000_official_hd_trailer_1080p

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Eyeshadow: Requiem for A Dream + Van Common

Darren Aronofsky’s tweede speelfilm trekt je mee in een enerverende, verpletterende drugstrip, maar laat ook de gevolgen zien van escapistisch pillen- en poeiergebruik. Glansrol voor Ellen Burstyn als amfetamineverslaafde moeder van een dito aan chemisch geluk verslaafde zoon. Na afloop een optreden van de band Van Common.

Eyeshadow selecteert elke maand coole, eigenzinnige moderne klassiekers met live optreden na afloop. Vanavond Requiem for a Dream, Darren Aronofsky’s ‘don’t do drugs’-pleidooi in supersnelle montage en extreme close-ups, naar het boek van cultschrijver Hubert Selby Jr.

afdaling in de hel

Ellen Burstyn kreeg een Oscarnominatie voor haar rol van de aan amfetaminepillen verslaafde weduwe Sarah Goldfarb. Haar zoon Harry (Jared Leto), diens vriendin Marion én zijn goede vriend Tyrone zoeken ook hun geluk in de geestverruiming c.q. geestvernauwing, maar ontdekken gaandeweg dat hun levens richting drugsafvoerputje gaan.

Aronofsky (Pi, The Wrestler) regisseerde de afdaling in de hel als een snel gesneden visueel spektakel (tweeduizend cuts in anderhalf uur) vol hoekige wendingen, het resultaat is een emotionele achtbaan die aankomt als een mokerslag.

De soundtrack is -zoals bijna altijd bij Aranofsky- van Clint Mansell en uitgevoerd door het Kronos Quartet. De uptempo dansnummers van de bestaande liedjes komen voor rekening van o.a. Josh Wink en A Guy Called Gerald.

van common

D.I.Y is het credo van muzikant Van Common: schrijven, zingen, alle instrumenten en alles zelf opnemen. Het resultaat is een mix van dream-pop, shoegaze en glo-fi. Met aanstekelijke melodieën achtervolgen zijn liedjes je als een spook om je geest volledig over te nemen.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie