Eyeshadow: The Ice Storm + Torii

Een klassieker van toen met de bandjes van nu: deze keer een optreden van Torii bij The Ice Storm, Ang Lee’s ‘ten onrechte miskende meesterwerk’. Oftewel hoe familiebanden in de jaren zeventig onder druk kwamen te staan van een nieuwe, vrijzinnige moraal. Torii geeft daar live vervolg aan. 

Het waren niet de minste acteurs die Ang Lee (Eat Drink Man WomanSense and Sensibility) wist te contracteren voor zijn bijtende vertelling over een familie in ontbinding.

Kevin Kline en Joan Allen zijn de antagonisten in een verkild huwelijk, Sigourney Weaver is de buurvrouw bij wie Kline overspelig toevlucht zoekt. De twee tienerkinderen zoeken hun weg te midden van de emotionele vervreemding, waarbij de 14-jarige dochter (Christina Ricci) zich tot opdringerige nymfomane ontpopt.

klotsend waterbed

Bij uitbreng gold The Ice Storm als scherp commentaar op de jaren zeventig, waarin partnerruil op het klotsende waterbed de norm was en zelfzuchtige zelfontplooiing de mensen in contact bracht met hun ‘ware ik’, terwijl op tv het Watergate-schandaal zich ontrolde.

The Ice Storm had bij verschijning al tot meesterwerk moeten worden uitgeroepen, vindt Eyeshadow-programmeur Ronald Simons: ‘Ang Lee’s wonderschoon gefilmde,  perfect geacteerde familiedrama voelt koel aan de oppervlakte, maar daaronder borrelt het van verliefdheden en levenslust. Het publiek was er in 1997 niet klaar voor, dus nu geven we de film de credits die hij verdient.'

vijfkoppige band

Het is aan Torii om alle verstopte gevoelens tot uitbarsting te brengen. De vijfkoppige band uit Leiderdorp was eerder te zien op o.m. Le Guess Who, heeft wortels in de garagerock en improviseert graag. Torii doet het met een gitaar, drums, een luie ontspannen bas en een ‘doortrapt’ orgeltje. Plus zang. En veel inzet.   

Vertoning op 35mm. 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie