Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Fail-Safe
  • Fail-Safe
  • Fail-Safe
Bekijk trailer

fail-safe_1964_-_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Fail-Safe

Nagelbijtend spannend drama waarin een technische storing bij het Pentagon ervoor zorgt dat er foute orders worden gestuurd naar een aantal B-58 bommenwerpers boven Moskou. Meesterverteller Sidney Lumet waarschuwt tegen de technologie die zijn eigen, desastreuze gang kan gaan.

De Koude Oorlog was de inspiratiebron voor talloze films over het kat-en-muisspel tussen Amerika en Rusland, maar geen enkele film pakte zo huiveringwekkend uit als Fail-Safe. Sidney Lumet vertelt het verhaal van een eskader Amerikaanse bommenwerpers op een routineverkenningsvlucht, die vanwege een computerstoring een niet te herroepen bevel krijgt om hun nucleaire lading op Moskou te werpen.

ergste nachtmerrie

Zelfs een directe opdracht aan de piloot van de president zelf, en lucht- en grondaanvallen door Amerikaanse en Sovjet-troepen, slagen er niet in om de vliegtuigen te stoppen - met het ergste nachtmerriescenario als uitkomst. Lumet bouwt de crisissfeer langzaam op, waarbij hij de psychologische schroeven flink aandraait. Larry Hagman (Dallas) speelt de tolk van president Henry Fonda die nerveus compromissen sluit op de hotline, terwijl iedereen baadt in het zweet.

overschaduwd

Meesterverteller Lumet (Serpico, 12 Angry Men, Dog Day Afternoon) geeft met zijn duistere film een waarschuwing af om betere procedures te ontwikkelen die dit soort op hol geslagen technologie kunnen voorkomen. Ondanks de beste bedoelingen zijn politici, soldaten en academische experts net zo hulpeloos als iedereen als hun 'fool proof' wapensystemen ernstig beginnen te haperen.

Het realistische Fail-Safe is altijd overschaduwd geweest door de vlak daarvoor uitgebrachte satire Dr. Strangelove van Stanley Kubrick - ten onrechte, zo blijkt dankzij de heruitbreng van deze vergeten klassieker.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z