• Falling Leaves (Listopad) (Giorgobistve)
  • Falling Leaves (Listopad) (Giorgobistve)
  • Falling Leaves (Listopad) (Giorgobistve)

Falling Leaves (Listopad)

De belevenissen van de jonge wijningenieur Niko, die de strijd aanbindt met illegale praktijken in een wijncoöperatie. Otar Iosseliani’s eerste lange speelfilm is een satirisch portret van de arbeidsverhoudingen in de Sovjet-Unie, vermengd met bijna documentaire beelden van het alledaagse leven in Georgië’s hoofdstad Tbilisi. Vertoning in het filmprogramma rond Andrej Tarkovski.

Falling Leaves (Listopad), het speelfilmdebuut van de Georgische filmmaker Otar Iosseliani (1934), werd in 1968 geselecteerd voor het filmfestival van Cannes, waar hij de FIPRESCI-prijs won. Nadat zijn film Pastorale in 1976 door de Sovjet-autoriteiten op de plank verdween, emigreerde hij in 1984 naar Frankrijk, waar hij sindsdien woont en werkt. Eye heeft verschillende films van Iosseliani in de collectie, waaronder deze zeldzame 35mm-kopie van Listopad, een satirisch portret van de jonge wijningenieur Niko, die de strijd aanbindt met illegale praktijken in een wijncoöperatie.

verlies van spiritualiteit

In 1973 werd Tarkovski gevraagd met welke Sovjet-cineasten hij zich het meest verwant voelde: 'Ik denk dat Giorgi Shengelaya en Otar Iosseliani buitengewoon begaafd zijn. Ze zullen nog veel meer prachtige films maken. Ik zou echter Iosseliani met zijn twee films, Lived Once a Song-Thrush en Falling Leaves, op nummer één willen plaatsen.' Iosseliani zei zelf over zijn films: ‘De vernietiging van menselijke relaties is de grootste schade die onze hedendaagse maatschappij veroorzaakt. In alle films die ik heb gemaakt heb ik deze breekbaarheid, die gepaard gaat met verlies van spiritualiteit, geprobeerd aan te tonen.’

voor 07 nov 2019 19:00

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.