Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Fanny & Alexander

Vijf uur in de bioscoopstoel zitten om naar een klassieker van een grote meester te kijken? Het kan op 14 juli, de geboortedag van Ingmar Bergman, waarop de integrale versie van Fanny & Alexander is te zien. Bergmans verkapte terugblik op zijn jeugdjaren geldt als een van de hoogtepunten uit het omvangrijke oeuvre van de Zweedse regisseur. De integrale versie van de oorspronkelijke tv-serie is te zien in een gerestaureerde kopie van het Zweedse Filminstituut.

De weduwe Emilie Ekdahl, een levenslustige jonge vrouw, hertrouwt met Edvard Vergerus, een steile lutherse geestelijke. Emilie's kinderen Fanny en Alexander betreuren het verlies van hun vader en komen in opstand. Vergerus blijkt een steile fanaticus, voor wie liefde tussen mensen zondig is; de godvrezende dominee bant alle vreugde uit het leven van de kinderen en verbant ze naar de zolder.  Alexander besluit wraak te nemen op zijn stiefvader met behulp van zwarte magie...

weelderige familiekroniek

Met Fanny & Alexander blikt Ingmar Bergman (1918-2007), destijds in de zestig, terug op zijn leven, met name de ‘tegelijk idyllische en panische’ jeugdjaren. Alle thema’s uit het omvangrijke oeuvre van de filmauteur keren terug in deze tragikomische en weelderige familiekroniek. Er is sprake van een religieuze crisis, God manifesteert zich, een man en vrouw proberen elkaar te vinden, familiebanden worden op de proef gesteld.

De film is Engels ondertiteld en wordt onderbroken door een pauze.

Distributeur Lumière heeft de gerestaureerde, oorspronkelijke tv-serie uitgebracht in een dvd-box die vergezeld gaat van twee documentaires met fascinerende verhalen over Bergman voor en achter de camera. De box is ook verkrijgbaar in de Eye Shop.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z