Bekijk trailer

fast_company_-_cronenberg_-_1979

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Fast Company

Genrefilm met het aroma van een klassieke B-film: het verhaal gaat over een dragrace tussen good guys en bad guys. Fast Company getuigt van Cronenbergs liefde voor auto's, en wijst vooruit naar Crash.

Cronenberg was de co-auteur en de film bleek in vele opzichten van groot belang voor zijn latere werk. De productie werd opgenomen in Alberta (een provincie in Canada), waar de regisseur veel van de mensen ontmoette die in de jaren erna de kern van zijn filmploeg zouden vormen: production designer Carol Spier, cameraman Mark Irwin, geluidsman Bryan Day en filmeditor Ron Sanders.

Fast Company getuigt ook van Cronenbergs liefde voor auto's, zowel persoonlijk (hij is een Formule 1-fan) als in conceptuele zin. De film komt na Rabid en de korte film The Italian Machine, die beide over motorrijders gaan, en wijst vooruit naar zijn diepgaande onderzoek naar autofetisjisme Crash en het project 'Red Cars', een script dat nooit is gerealiseerd en in 2005 door de Italiaanse uitgever Volumina is omgevormd  tot een kunstboek.

Fast Company is ook de eerste film die Cronenberg maakte onder de toen zojuist ingevoerde tax shelter-wetgeving.