In lijn met het landelijke beleid m.b.t. COVID-19 is Eye Filmmuseum gesloten.
Zie het nieuwsbericht met FAQ voor meer informatie.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Fire Will Come
  • Fire Will Come
  • Fire Will Come
  • Fire Will Come
Bekijk trailer

fire_will_come_trailer_tiff_2019

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Premières

Fire Will Come

Een vermeende pyromaan keert terug naar het groene, ruige Galicië in dit verhaal van (on)schuld en verantwoordelijkheid, tegen de achtergrond van de schoonheid en verschrikkingen van de natuur.

Amador, een zwijgzame man, keert na jaren terug naar zijn geboorteplaats in de bergen van Galicië, in het noordwesten van Spanje. Hij heeft een gevangenisstraf voor ernstige brandstichting uitgezeten. Alleen zijn moeder is blij hem te zien, al was het maar omdat ze zijn hulp bij het hoeden van haar vee goed kan gebruiken. De rest van het dorp kijkt enigszins argwanend toe hoe deze vermeende pyromaan opnieuw in hun gemeenschap probeert te integreren. De titel suggereert wat met zekerheid gebeuren zal: een brand breekt uit en Amador krijgt de schuld. Maar is hij wel de dader?

verzwelgen

Regisseur Oliver Laxe (Mimosas), zelf afkomstig uit Galicië, is niet geïnteresseerd in de whodunit. Met dit meditatieve, bedachtzame verhaal toont hij eerder wat op het spel staat voor dit kwetsbare ecosysteem, waar mens en natuur nog amper aangetast zijn door moderniteit. Zijn het de vlammen die dit keiharde, armoedige boerenbestaan zullen verzwelgen, of juist de bulldozers van projectontwikkelaars, die een veel groter gevaar lijken te vormen? 

eucalyptusbossen

Laxe verweeft ook op knappe wijze muziek en beeld, met als hoogtepunt Leonard Cohens 'Suzanne'. Hij dompelt je onder in de diepe eucalyptusbossen en het uitgestrekte landschap van noordwest-Spanje, en bouwt toe naar een verbazingwekkende climax.

Fire Will Come werd geselecteerd voor de sectie Un Certain Régard van het Filmfestival Cannes in 2019 en won daar de Juryprijs.

Voorpremière i.s.m. Contact Film, 'launch-event' van het Amsterdam Spanish Film Festival, 7 - 10 mei op diverse locaties (o.a. ook in Eye)

Met een glas wijn om de feestelijke kick-off te vieren!

 
Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z