• Flat Earth Society
  • Flat Earth Society
Bekijk trailer

the_oysterprincess_-_foxtrott_epidemic

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Flat Earth Society Plays: die Austernprinzessin

Satire over een puissant rijke oestermagnaat vertelt het bitterzoete verhaal van de grenzeloze rijkdom van de Amerikaanse bourgeoisie in de jaren twintig. Deze stille-filmklassieker wordt live muzikaal begeleid door de Belgische bigband Flat Earth Society, met composities van Peter Vermeersch.

Die Austern­prinzessin (‘De oesterprinses’) draait om oestermagnaat Quaker, die zo rijk is dat hij zelfs een butler in dienst heeft om zijn sigaar vast te houden terwijl hij rookt. Het enige waar koning Quaker nog door geïmponeerd kan worden, is de huwelijkskandidaat voor zijn dochter. Met minder dan een echte prins neemt hij geen genoegen.

perfecte uniformen

In het overdadige huis van de Oesterkoning is alles tot in de puntjes georganiseerd. Ontelbare secretaresses zitten er in perfecte uniformen op een lijn zoals militaire troepen in een parade. Lange rijen van bedienden bewegen door de ruimtes als in een processie. De hele film is door regisseur Ernst Lubitsch gedirigeerd in een choreografisch bewegingspatroon.

snobistisch

Die Austern­prinzessin markeert een ommekeer in het komediewerk van Lubitsch. Hij liet de slapstick achter zich en richtte zich op een verfijnde vorm van satire. Het doel­wit van zijn humor is hier de Amerikaanse bourgeoisie. Hij vertelt met wrange humor het verhaal van de grenzeloze rijkdom van de Amerikaanse bourgeoisie in de jaren twintig en de snobistische houding van de verarmde Europese aristocratie.

Onlangs werden enkele van Lubitsch’ films uit zijn Berlijnse periode van rond 1915 gerestaureerd, waaronder Carmen (Gypsy Blood) en Die Austern­prinzessin uit 1919.

Met live muzikale begeleiding door de veertienmans bigband Flat Earth Society, o.l.v. Peter Vermeersch, producer van onder andere de eerste cd van dEUS.

Murnau Stiftung

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€19,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie