Floating Weeds (Ukikusa)

Ozu’s remake van zijn stille klassieker A Story of Floating Weeds uit 1934, over een oudere acteur die met zijn gezelschap terugkeert naar een kleine stad waar hij wordt herenigd met zijn voormalige geliefde en onwettige zoon. De film is te zien in het Japan-programma in EYE – een terugblik op 90 jaar Japanse cinema –  dat tot en met december duurt.

Ozu’s remake van zijn eigen film speelt zich ditmaal af ergens aan zee, geschoten in kleur door de beroemde cameraman Kazuo Miyagawa (Rashomon, Ugetsu). Ozu behield de details van zijn elegante en eenvoudige plot, waarin een oudere acteur met zijn gezelschap terugkeert naar een kleine stad waar hij wordt herenigd met zijn voormalige geliefde en onwettige zoon. Zijn huidige minnares is woedend als ze dit te horen krijgt, met tragische gevolgen. 

Tezamen bieden A Story of Floating Weeds en Floating Weeds een bijzondere blik op de groei van een van de grootste regisseurs aller tijden. Met A Story of Floating Weeds staat Ozu nog midden in de ontwikkeling van zijn geheel eigen wijze van filmen; met Floating Weeds bevindt hij zich op zijn stilistische hoogtepunt. In beide films vangt de regisseur de vreugde en het verdriet in het dagelijks leven, ongeacht de tijd waarin het zich afspeelt. Van Floating Weeds ontlokte de Amerikaanse filmkenner Michael Atkinson de bekentenis dat Ozu ‘ons steeds opnieuw doet beseffen waarvoor films zijn bedoeld’. 

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.