• Ghost in the Shell
  • Ghost in the Shell
  • Ghost in the Shell
Bekijk trailer

ghost_in_the_shell_1995_-_official_trailer_hd

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Onderdeel van The Man Machine

Ghost in the Shell

Tokio, 2029: de cyborgs zijn onder ons, en wel in de vorm van majoor Motoko Kusanagi, lid van de veiligheidsdienst Public Security 9. Aan haar de taak om de beruchte Puppet Master te pakken te krijgen. Regisseur Mamoru Oshii zette een standaard op het gebied van sf-anime, waarbij niet actie de boventoon voert, maar filosofische kwesties worden aangeroerd aangaande identiteit in het elektronische-netwerktijdperk. Op 8 november voorafgegaan door de filmlezing Woman-Machine.

De Puppet Master weet het menselijk brein te kraken en maakt zijn gehackte slachtoffers tot lege huls: eenmaal binnen wist hij hun geheugen, waardoor van hun menselijkheid weinig overblijft. Geen wonder dat majoor Kusanagi zich grote zorgen maakt – zorgen die groeien als ze de Puppet Master heeft gearresteerd en hij schokkende onthullingen doet…

gedeeltelijk menselijk

Ghost in the Shell was een doorbraak in de Japanse animatiegeschiedenis; voor het eerst werden actiescènes verbonden met diepgravende filosofische bespiegelingen over identiteit, hightech en kunstmatige intelligentie.

Kusanagi – een cyborgagent met een volledig menselijk uiterlijk – denkt na over haar bestaan: wie is ze? Ze heeft een gedeeltelijk menselijk brein en een volledig artificieel lichaam. Heeft ze een ziel (‘ghost’) of is ze een machine in een cybernetisch omhulsel (‘shell’)? Slechts de confrontatie met de Puppet Master kan uitkomst brengen.    

lezing

Op 8 november voorafgegaan door de Engelstalige filmlezing Woman-Machine: Gender and Technology in Japanese Anime. Van cyborgvrouwen tot mutantenjongens en monstermeisjes: anime verlegt radicaal de grenzen van gender. Lezinggever Dr. Amir Vodka is docent aan de afdeling Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie