• Girl
  • Girl
  • Girl
  • Girl
  • Girl
  • Girl
  • Girl
  • Girl
Bekijk trailer

girl_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Girl

Deze winnaar van de prestigieuze Camera d‘Or in Cannes schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Samen met haar vader en jonge broertje probeert ze de wereld te trotseren. 

Tijdens het Filmfestival van Cannes werd debuterend regisseur Lukas Dhont bekroond met de prestigieuze Camera d‘Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Acteur in Un Certain Regard, de internationale pers beloonde Girl met de Prix FIPRESCI en de film won ook nog eens de Queer Palm.

dapper

Toen Lukas Dhont net begonnen was aan de filmschool las hij een krantenartikel over een jong meisje. Ze was geboren in een jongenslichaam maar ze was ervan overtuigd dat ze een meisje was. Hij wilde onmiddellijk iets doen rond dit dappere meisje, dat de maatschappij trotseert waarin gender en geslacht onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met Girl zet hij ons aan het denken over hoe we naar gender, vrouwelijkheid en mannelijkheid kijken. De jonge heldin voert een innerlijke strijd waarbij ze haar eigen lichaam op het spel zet om te kunnen worden wie ze graag zou willen zijn.

grote doorbraak

Debuterend regisseur Lukas Dhont studeerde aan het KASK School Of Arts. In Girl neemt hij een aantal thema’s onder de loep die hij al eerder verkende in korte films en dansproducties: dans, transformatie en identiteit. Het toonaangevende Amerikaanse filmblad Variety sprak van een 'verbluffend debuut voor zowel regisseur Lukas Dhont als zijn hoofdrolspeler Victor Polster', terwijl The Hollywood Reporter in het personage van Lara de grote doorbraak zag van de vijftienjarige Polster als acteer- en danstalent.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€19,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie