• Girl
  • Girl
  • Girl
  • Girl
  • Girl
  • Girl
  • Girl
  • Girl
Bekijk trailer

girl_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Girl

Deze winnaar van de prestigieuze Camera d‘Or in Cannes schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Samen met haar vader en jonge broertje probeert ze de wereld te trotseren. 

Tijdens het Filmfestival van Cannes werd debuterend regisseur Lukas Dhont bekroond met de prestigieuze Camera d‘Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Acteur in Un Certain Regard, de internationale pers beloonde Girl met de Prix FIPRESCI en de film won ook nog eens de Queer Palm.

dapper

Toen Lukas Dhont net begonnen was aan de filmschool las hij een krantenartikel over een jong meisje. Ze was geboren in een jongenslichaam maar ze was ervan overtuigd dat ze een meisje was. Hij wilde onmiddellijk iets doen rond dit dappere meisje, dat de maatschappij trotseert waarin gender en geslacht onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met Girl zet hij ons aan het denken over hoe we naar gender, vrouwelijkheid en mannelijkheid kijken. De jonge heldin voert een innerlijke strijd waarbij ze haar eigen lichaam op het spel zet om te kunnen worden wie ze graag zou willen zijn.

grote doorbraak

Debuterend regisseur Lukas Dhont studeerde aan het KASK School Of Arts. In Girl neemt hij een aantal thema’s onder de loep die hij al eerder verkende in korte films en dansproducties: dans, transformatie en identiteit. Het toonaangevende Amerikaanse filmblad Variety sprak van een 'verbluffend debuut voor zowel regisseur Lukas Dhont als zijn hoofdrolspeler Victor Polster', terwijl The Hollywood Reporter in het personage van Lara de grote doorbraak zag van de vijftienjarige Polster als acteer- en danstalent.

voor 15 dec 2018 17:00

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

let op! Donderdag 13 december 2018 is Eye gesloten voor publiek.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie