Bekijk trailer

goldie_-_officiele_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

Goldie

De 18-jarige Goldie woont in New York en droomt ervan door te breken in de entertainment business door als hiphop-danseres te verschijnen in een videoclip. Het beroemde model Slick Woods speelt de hoofdrol en maakt met de kleurrijke, speelse film haar acteerdebuut.

Na het internationale succes van zijn debuut Prins (2015) is regisseur Sam de Jong terug met een nieuwe, rauwe film. Goldie is een achttienjarig meisje in New York dat ervan droomt om beroemd te worden. Ze krijgt de kans om als hiphop-danseres mee te doen aan een videoclip. Ondertussen probeert ze, na de arrestatie van haar moeder, haar zusjes uit handen van jeugdzorg te houden. Het verhaal baseerde de Jong deels op het leven van hoofdrolspeelster Slick Woods, die tijdens het filmen uitgroeide tot een wereldberoemd model.

volledig Amerikaans

Goldie is een volledig Amerikaanse productie en ging in wereldpremière tijdens de laatste editie van het Internationale Filmfestival van Berlijn. Voor Sam de Jong is dit zijn tweede speelfilm na Prins. Hij maakte eerder korte films, zoals Magnesium (Pathé Tuschinski Award op het NFF), commercials en videoclips, waaronder Drank en Drugs van Lil’ Kleine en Ronnie Flex en Very First Breath van Hudson Mohawke.

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

Cineville-pashouders kunnen deze film online kijken via Vitamine Cineville.