• Good Manners
  • Good Manners
  • Good Manners
  • Good Manners
  • Good Manners
Bekijk trailer

good_manners_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Good Manners

Deze winnaar van de Zilveren Luipaard in Locarno houdt de spanning er goed in door allerlei raadsels rondom een zwangere vrouw en haar nanny rond te strooien. Wat betekenen al die stukken vlees in de koelkast?

De jonge, bloedmooie Ana is ongehuwd zwanger en verstoten door haar rijke familie. Ze neemt de eenzame verpleegster Clara in dienst als nanny en huishoudelijke hulp. Tussen de twee vrouwen ontstaat een hechte band, die uitmondt in een passievolle liefdesrelatie ondanks het verschil in huidskleur, afkomst en karakter. Beiden dragen bovendien een geheim met zich mee in de kille moderne stad.

slaapwandelingen

Na een noodlottige bevalling staat Clara er alleen voor, met Ana's bijzondere baby. Ze beschermt het schattige jongetje zo goed en kwaad als ze kan tegen zijn lot, maar hoe ouder de jongen wordt, hoe vreemder zijn gedrag. Geleidelijk komt nanny Clara erachter dat er iets vreemds aan de hand is met Ana en haar baby. Wat betekenen al die stukken vlees in de koelkast en die nachtelijke slaapwandelingen bij volle maan?

ongelijkheid

De gestileerde decors, de betoverende belichting en de muzikale intermezzo’s maken van Good Manners de liefste ‘horrorfilm’ die je waarschijnlijk ooit zag. De filmmakers geven ook verhuld commentaar op de grote ongelijkheid in de Braziliaanse klassenmaatschappij.

over de makers

Juliana Rojas (1981) en Marco Dutra (1980) maken sinds hun studietijd samen korte films. Twee daarvan waren te zien op het filmfestival van Cannes. Juliana en Marco maken ook deel uit van het collectief Filmes do Caixote in São Paulo. In 2011 beleefde hun debuut Hard Labor zijn wereldpremière in Cannes in de sectie Un Certain Regard. Hun vierde speelfilm Good Manners (2017) ging in wereldpremière in Locarno en won het prestigieuze Zilveren Luipaard.