• Goodbye, Dragon Inn
  • Goodbye, Dragon Inn
  • Goodbye, Dragon Inn
  • Goodbye, Dragon Inn
Bekijk trailer

goodbye_dragon_innbu_san_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Tsai Ming-liang

Goodbye, Dragon Inn

Humoristische, melancholieke film speelt zich af tijdens de laatste uren van een oude bioscoop in Taipei die op het punt staat te sluiten. Bij Tsai's VR-kunstwerk The Deserted draait Eye alle lange speelfilms van de Taiwanese regisseur en films die hem hebben geïnspireerd.

In veel films van Tsai Ming-liang zijn de weersomstandigheden extreem: in Goodbye, Dragon Inn regent het pijpenstelen op de avond dat een aftandse bioscoop in Taipei zijn laatste voorstelling beleeft. Op het programma staat Dragon Inn, een klassieke Chinese martial-artsfilm van King Hu uit 1967. Slechts een handvol bezoekers is aanwezig - zij zijn meer in elkaar geïnteresseerd dan in de film.

operateur

Lange shots en schaarse dialogen kenmerken deze melancholische, maar ook zeer humoristische film. Lee Kang-sheng, Tsai's favoriete acteur en alter ego, speelt de operateur. In Tsai's film zijn ook twee oude acteurs te zien die in de originele film van King Hu speelden.

grootmeester in eye

Bij de presentatie van The Deserted, Tsai Ming-liang's eerste VR-productie, vertoont het filmmuseum alle lange speelfilms van de Taiwanese grootmeester nog een keer op het grote doek, van Rebels of the Neon God (1992) tot Your Face (2018). Tsai komt ook naar Eye voor een Masterclass bij zijn VR-debuut.