• Gräns (Border)
  • Gräns (Border)
  • Gräns (Border)
  • Gräns (Border)
  • Gräns (Border)
Bekijk trailer

grans_trailer_nederlands_ondertiteld

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Gräns

Voor zijn tweede speelfilm baseerde Ali Abassi zich op een gelijknamig kort verhaal van de Zweedse thrillerschrijver John Ajvide Lindqvist; een eerdere titel van zijn hand was vertrekpunt voor de cultvampierfilm Let the Right One In. Gräns (Border) draait om de wonderlijk magische wereld van douanebeambte Tina; ze is misvormd, beschikt over een bovenmenselijk reukvermogen en ontmoet medemisfit Vore, een man met een mysterieus aura.

Tina spot een verdacht uitziende man die van de veerboot stapt. Hij is anders dan alle andere passagiers, een man die bijna dierlijk oogt. Niet in staat te ontdekken wat hij verbergt, raakt Tina gebiologeerd door deze Vore en zijn mysterieuze aura. Ze voelt met hem een verwantschap die ze met anderen niet kent. Haar onderzoek naar hem onthult veel meer dan ze kon verwachten.

groeiende cultstatus

Gräns (Border) is een uitdagende mix van sociaal en magisch realisme, liefdesverhaal, nordic noir en bovennatuurlijke horror in een. De film laat zich niet makkelijk vangen onder een label, maar mag volgens de verwachtingen zeker rekenen op een groeiende cultstatus.

Gräns (Border) werd geselecteerd voor het prestigieuze Un Certain Regard-programma in Cannes waarin het de hoofdprijs won en was dit jaar ook te zien op Film by the Sea Festival in Vlissingen.