Grace Jones: Bloodlight and Bami

Groter dan het leven, wild, uitdagend en androgyn, maar ook model, popicoon en actrice - Grace Jones is het allemaal. Deze spetterende documentaire duikt in het artistieke en privéleven van zangeres Grace Jones, met spectaculaire live-optredens.

Speciale voorpremière georganiseerd door de Filmkrant en kunstmagazine See All This i.s.m. Eye en Arti Film.

Met 'Nightclubbing’ en ‘Slave to the Rhythm’ in de jaren tachtig sloeg ze een brug tussen disco en new wave en verzoende aldus water en vuur. Maar deze onwereldse zangeres is ook dochter, moeder, zus en zelfs grootmoeder. Sophie Fiennes volgde Grace Jones een aantal jaren waarin Grace zich volledig openstelde.

Ze neemt ons mee naar Jamaica waar we kennismaken met haar familie en de achtergrond van haar traumatische jeugd wordt onthuld. We zien haar in Parijs op een fotoshoot met de beroemde fotograaf (en toenmalige partner en vader van haar zoon) Jean-Paul Goude en tijdens een spectaculair optreden in 2016 in Dublin waar ze iconische hits vertolkt als Slave To The Rhythm, Pull Up To The Bumper, Nipple To The Bottle.

hedonist

Regisseuse Sophie Fiennes, bekend van The Pervert’s Guide to Cinema, draaide vijftien jaar geleden met Hoover Street Revival al een documentaire over Jones’ broer Noel, een predikant. Niet lang daarna begon ze aan Grace Jones: Bloodlight and Bami, waaraan ze tien jaar gewerkt heeft. Een reis van Jones met haar zoon Paulo naar haar vaderland Jamaica én een uniek concert in Dublin in 2016 lopen als twee rode draden door deze impressionistische film. Grace Jones: Bloodlight and Bami toont Grace als de zigeuner, de artiest en feestende hedonist, de warme en grappige vrouw en moeder met het felle en vasthoudende zakentalent. Dit is een Grace zoals we haar nog niet kennen.

voor 04 jul 2018 21:00
Deze voorstelling wordt ingeleid door hoofdredacteuren Nicole Ex (See All This) en Dana Linssen (de Filmkrant)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie