Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

harry_dean_stanton_partly_fiction_official_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Harry Dean Stanton: Partly Fiction

Hij heeft meer dan tweehonderd  film- en tv-rollen op zijn naam staan, werd bekend als de leading man in Wim Wenders’ Paris, Texas en werkte zes keer met David Lynch. Het liefst zweeg hij of zong hartverscheurende versies van ‘Blue Moon’ en ‘Tennessee Whiskey’. Harry Dean Stanton: Partly Fiction is een intrigerend portret van een intrigerende man.

De iconische Hollywoodacteur overleed vorig najaar op 91-jarige leeftijd. In hetzelfde jaar was hij nog actief als acteur met rollen in Lucky, de hernomen tv-serie Twin Peaks en Frank & Ava, de biopic over de stormachtige relatie tussen Frank Sinatra en Ava Gardner.

In Harry Dean Stanton: Partly Fiction probeert documentairemaker Sophie Huber de ondoorgrondelijke Stanton te doorgronden. Het leven van de acteur met het uitgestreken gelaat wordt getoond via fragmenten uit zijn belangrijkste films – Stanton had rollen in films als Alien, Paris, Texas, The Straight Story en Cool Hand Luke – afgewisseld met intieme momenten bij Stanton thuis op de bank. Ook dwaalt Huber met de acteur door nachtelijk Los Angeles.

stamkroeg

Stanton blikt niet graag terug, zwijgt vaak en verkondigt zen-boeddhistisch geïnspireerde levenswijsheden waarin korte metten wordt gemaakt met de ijdelheden van het acteursvak. Liever zit Stanton in zijn stamkroeg of zingt thuis op de bank hartverscheurende versies van Amerikaanse blues- en folksongs als 'Blue Moon' en 'Tennessee Whiskey'.

onverstoorbaar

Collega en goede vriend Kris Kristofferson komt voorbij om met Stanton te musiceren; vakgenoten als Wim Wenders en Sam Shepard spreken over Stantons uitzonderlijke talent en ook David Lynch, met wie Stanton maar liefst zes films maakte, schuift aan. De sfeervolle zwartwit- en kleurenfotografie van cameraman Seamus McGarvey maakt Hubers portret tot een bijzondere ode aan de onverstoorbare acteur en zanger.

Bij Lucky, de laatste grote speelfilm van Harry Dean Stanton, vertoont EYE nog enkele andere films met en over Dean Stanton met behalve Partly FictionRepo Man en Pretty in Pink.

...een opmerkelijke prestatie... (Het Parool)

Bekijk deze film thuis op Picl, EYE's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z