Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

have_a_nice_day_trailer_nl

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Have a Nice Day

Een gestolen tas met geld, een maffiabaas en een mottige verzameling  boeven en onaangepasten die achter de poet aangaan. De tweede animatiefilm van regisseur Liu Jian is een geestig eerbetoon aan de film noir en de flitsende dialogen uit Quentin Tarantino’s vroege gangsterfilms. De zwarte komedie is tegelijkertijd een subtiel portret van hedendaags China, waar kapitaal, high tech en status de toon zetten.

De jonge chauffeur van een vluchtauto laat een tas met een miljoen yuan meelopen en roept de razernij van de lokale maffiabaas over zich af. Hij krijgt een hit man op z’n dak plus een assortiment kruimeldieven en losers die graag een graantje van de buit meepikken. Iedereen is in de ban van het geld, iedereen wil ontsnappen aan zijn bestaan in de marge.

geld en status

Onophoudelijk gerinkel en getril van de mobieltjes begeleidt de personages in Jian’s tweede animatiefilm Hao ji le. Ze zijn continu online, loeren 24 uur per dag naar hun schermpjes en zijn altijd beschikbaar. Hebzucht en onzekerheid vormen de twee polen waartussen de levens van deze jonge Chinezen zich afspelen. Geld en status zijn het einddoel van alles, tegelijkertijd is er de wetenschap dat slechts enkelen de slag slaan.

humoristische parabel

Have a Nice Day is een laconiek humoristische parabel over hedendaags verstedelijkt China, waar kapitalistische entrepreneurs hun rekeningen betalen met bankbiljetten waarop nog steeds het portret van Mao prijkt.

De film werd bij uitbreng in China tegengehouden en licht gecensureerd; in Nederland is de ongecensureerde versie te zien.

...eigenzinnig...originele, met abrupt geweld en droge humor doorsneden...aanstekelijk...adembenemend mooie, levensechte en rijk gedetailleerde graphic novel...voortreffelijk...momenten van onverwachte schoonheid...prachtige soundtrack...treffend... (De Filmkrant)

...zulke prachtig gedetailleerde, in klare lijnen getekende stadsdecors...met grote liefde en precisie... (**** NRC Handelsblad)

...volstrekt eigenzinnig...schitterend...gedurfde kritische blik... (**** De Volkskrant) 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€16,50

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z