Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

He Fengming

Een voormalige Chinese journaliste haalt emotionerende herinneringen op die het nieuwe China liever zou vergeten. Voorstelling bij de tentoonstelling rond de EYE Art & Film Prize.

Wang Bing laat de oude Chinese vrouw He Fengming zelf haar indrukwekkende levensverhaal vertellen, recht in de camera kijkend. Als jonge vrouw wijdde ze haar leven aan de opbouw van de Volksrepubliek. Ze werd echter verdacht van rechtse sympathieën en geïnterneerd in een heropvoedingskamp. Overleven was het enige dat telde. Ze wordt pas in 1979 gerehabiliteerd.

De wereld die He beschrijft zit vol met paranoia, gedachtepolitie en een opportunistische strijd om macht, met een tragische romance in het hart van het verhaal. Te midden van de opgedrongen collectiviteit is de liefde tussen haar en haar echtgenoot "des te waardevoller omdat het alleen aan ons toebehoorde". Ze haalt in een indrukwekkende monoloog emotionerende herinneringen op die het nieuwe China liever zou vergeten.

Regisseur Wang Bing is de winnaar van de EYE Art & Film Prize, bestemd voor een oeuvre dat zich op het grensvlak van kunst en film begeeft.

De film wordt zonder pauze vertoond.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z