Bekijk trailer

laurie_anderson_-_heart_of_a_dog_official_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Heart of a Dog

Op ontwapenende wijze schetst Laurie Anderson de impact van het overlijden van haar terriër Lolabelle. Ondertussen geeft ze een lucide analyse van liefde en gemis, en de kunst van het verhalen vertellen. De documentaire is opgedragen aan Lou Reed, Andersons overleden echtgenoot. Vertoning bij Laurie Andersons virtual-realityfilm Chalkroom. Anderson geeft ook een artist talk op 7 september.

In Heart of a Dog staat Laurie Anderson stil bij haar grappige Jack Russell-achtige hondje Lolabelle en geeft zich over aan een stream of consciousness, waarin herinneringen aan haar jeugd, haar moeder en politieke en filosofische theorieën over elkaar heen buitelen. ‘Het is de eerste keer dat ik verhalen bijeen heb proberen te brengen in de […] structuur van een film’, zegt Anderson, die als multimediaperformer gewend is te werken met meerdere schermen in de ruimte.

overgang naar andere levensvorm

Heart of a Dog richt zich op de bardo, de periode na het overlijden waarin volgens de boeddhistische leer de identiteit van een mens of dier verloren gaat en het bewustzijn zich opmaakt voor de overgang naar een andere levensvorm. Voor Anderson was de film een manier om de geest van Lolabelle te begeleiden én een artistiek experiment. In de film combineert ze haar kwaliteiten van musicus, beeldend kunstenaar en performer en weeft ze van animatie, 8mm-familiefilmpjes, tekst en zelf geschreven composities een indrukwekkende vertelling.

chalkroom

Heart of a Dog wordt vertoond bij Laurie Andersons VR-installatie Chalkroom, uitgeroepen tot de beste VR Experience van het filmfestival Venetië 2017. Hierin dwaal je door acht interactieve kamers vol poëzie, een overweldigende ruimte van woorden, verhalen en tekeningen. Het is de derde aflevering van Xtended, het virtual reality-programma van Eye.

Tijdens de opstelling van de installatie in Eye geeft Anderson een artist talk; daarnaast is in het cinemaprogramma een aantal vroege korte performancefilms te zien en de lange producties Home of the Brave: A Film by Laurie Anderson en Heart of a Dog.

de pers over heart of a dog

...prachtig...lyrische achtbaanrit door de fantasie van een creatief genie... (**** NRC Handelsblad)

Fraaie tocht...meandert op de prettigst denkbare manier...warme verteller...rijk arsenaal aan beelden...ontwapenende humor...liefdevol, erudiet... (**** Het Parool)

Anderson toont een diepe liefde...prachtig eerbetoon...ontroerend...aangrijpende ervaring. (**** de Volkskrant)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie