Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

heimat_ist_ein_raum_aus_zeit_-_engels_ondertitelde_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Previously Unreleased

Heimat ist ein Raum aus Zeit

In dit meeslepende filmessay duikt meester-documentairemaker Thomas Heise (Vaterland) in zijn familiearchieven die vier generaties omspannen. Deze weerspiegelen de diepgaande culturele en politieke omwentelingen in het Duitsland van de vorige eeuw, die Heise op even subtiele als indrukwekkende wijze laat zien.

Heise's briljante essayfilm bevat brieven en dagboeken die hij in voice-over voorleest, aangevuld met zwart-witbeelden van Duitse landschappen, alledaagse plekken en beladen locaties. Stiltes, datgene wat ontbreekt, onthullen net zoveel als de woorden die uitgesproken worden.

De familie van Heise werd uiteengerukt om zich in de volgende generaties te herenigen, en Heise raapt nu de scherven van zijn familie op.

ineenstorting

Heimat ist ein Raum aus Zeit omspant wereldoorlogen, economische ineenstorting, een gruwelijke genocide en de opkomst en ondergang van politieke ideologieën. Heise richt zich daarbij vooral op de kleine details van de persoonlijke ervaring, de subtielste verschuivingen van licht in een landschap.

verboden

Regisseur Thomas Heise werd geboren in Oost-Berlijn. De vertoning van zijn eerste films werden tot de val van de DDR in 1990 verboden. In de afgelopen drie decennia werkte Heise als regisseur van zowel theater- als documentairefilms en verkende hij de diepgaande culturele en politieke veranderingen tijdens de tumultueuze periode van de Duitse hereniging.

Heise's nieuwste, Heimat ist ein Raum aus Zeit, is een monumentaal werk over een familiegeschiedenis, van eind 19e eeuw tot nu - de intieme verhalen van zijn familie onthullen de grotere culturele en politieke gebeurtenissen die Duitsland de afgelopen honderd jaar hebben gevormd.

...een schitterende film...bijzonder... (**** NRC Handelsblad)

...wie volhoudt wordt rijkelijk beloond...de enig juiste manier is waarop een (familie)geschiedenis kan worden gevat...indrukwekkend...messcherp... (**** De Volkskrant) 

Intieme documentaire...indringend...uniek...die je het best in alle rust in een bioscoopzaal kunt ondergaan. De zorgvuldig gekozen beelden en teksten komen dan het best tot hun recht...indrukwekkend... (**** Trouw) 

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z