Eye is per 1 juni weer open. De ticketverkoop is gestart voor tentoonstelling en film.
Restaurant bezoeken? Maak een reservering.

  • Hellhole, Bas Devos
  • Hellhole, Bas Devos
  • Hellhole, Bas Devos
  • Hellhole, Bas Devos
  • Hellhole, Bas Devos
Bekijk trailer

trailer_hellhole

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

Hellhole

Ingetogen en beklemmend stadsportret brengt de nasleep van de traumatische 22 maart-aanslagen in Brussel in beeld. Hellhole ging in première in Berlijn en volgt een paar verloren zielen in het gehavende Brussel.

Hellhole volgt drie sterk verschillende mensen in de maanden na de terroristische aanslagen in Brussel, 22 maart 2016. Tijdens zijn huisbezoeken ontmoet huisarts Wannes de jonge Marokkaan Mehdi, die hem herinnert aan zijn eigen zoon Joris, een F16-piloot op missie in het Midden-Oosten. Een jongeman van Algerijnse afkomst wordt door zijn broer gevraagd om een bedrieglijk eenvoudige gunst. De Italiaanse Alba, tolk bij het Europese Parlement, zoekt een uitweg voor haar eenzaamheid en lusteloosheid in drugs en one-night stands.

veeleisend leven

Alba verliest langzaam de controle onder de druk van haar veeleisende leven. Dezelfde vraag die de stad lijkt te achtervolgen, overschaduwt hun leven: waar gaan we heen vanaf hier. De tweede, krachtige film van Bas Devos is een sterke, meditatieve film die subliem in beeld werd gebracht door Nicolas Karakatsanis. De hoofdrollen zijn voor Willy Thomas, Alba Rohrwacher, Hamsa Belarbi en Lubna Azabal.

hoopvolle roadmovie

Amper een paar maanden nadat Bas Devos met Hellhole maakte, dook hij opnieuw in nachtelijk Brussel met zijn meer hoopvolle roadmovie Ghost Tropic, later dit jaar ook te zien in Eye.

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.