• Her
  • Her
  • Her
  • Her
Bekijk trailer

her_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Onderdeel van The Man Machine

Her

Hoe vervreemdend digitale liefde kan uitpakken, toont Spike Jonze in Her, het verhaal van de net gescheiden schrijver Theodore, die de pijn van het zijn probeert uit te vlakken met een nieuwe vrouw. Ze heet Samantha en woont in zijn computer als empathisch besturingssysteem. Joaquin Phoenix en Scarlett Johansson geven de nabije toekomst gestalte, het camerawerk is van de Nederlander Hoyte van Hoytema.

Overdag werkt Thomas als tekstschrijver - via de dictafoon - voor de site beautifullyhandwrittenletters.com. ’s Avonds doolt hij rond in z’n huis en probeert hij de scheiding van z’n ex te verwerken. Als hij z’n nieuwe computer installeert, maakt Thomas kennis met ‘Samantha’: een revolutionair besturingssysteem dat zichzelf vormt naar de behoeften en persoonlijkheid van de gebruiker.

verdwaalde romanticus

Samantha heeft een hees-verleidelijke stem, is grappig, slim, sexy én organiseert het leven van de wat verdwaalde romanticus Thomas. Dat hij verliefd wordt op de vrouw-zonder-lichaam is een kwestie van dagen. Al gauw betreedt de Stem Samantha de slaapkamer, met geweldige seks tot gevolg. Wat wil Thomas nog meer?

wezensvragen

Spike Jonzes kijk op de technologie en de manier waarop mensen en hightech vervlochten raken in het smogvrije Los Angeles van de nabije toekomst is dubbelzinnig. Al ‘helpt’ de software de mens, de wezensvragen over de liefde blijven dezelfde: is de Ander een egoïstische projectie van ons zelf of willen we hem/haar werkelijk leren kennen? En: hoe trouw is het digitale liefdesobject?

sandy seifert

Bij de voorstelling op 13 november houdt schrijfster Sandy Seifert een korte voordracht; de performance is in het Engels. Seifert zoekt in haar verhalen naar de verborgenste krochten van de ziel en stelt vragen rond lichaam, identiteit en zijn. De schrijfster trad onder meer op bij Dichters in de prinsentuin en Poetry & Coffee. Seifert is nog bezig met haar masterscriptie voor Genderstudies. 

Op 13 november kun je ook een combinatieticket kopen (gereduceerd tarfief) voor Her en Dialogues with Machines. Klik hier

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.