Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

het_leven_is_vurrukkulluk_officiele_trailer_25_januari_in_de_bioscoop.

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Het leven is vurrukkulluk

Tragikomische verfilming van de beroemde, sprankelende roman van Remco Campert, die ook een gastrol speelt. Drie liefdesverhalen waarin de liefde opbloeit en weer uitdooft.

Frans Weisz castte Reinout Scholten van Aschat, Géza Weisz en Romy Louise Lauwers in zijn langgekoesterde verfilming van van Camperts gelijknamige klassieker, die baanbrekend was door zijn luchtige, vrijzinnige toon. Twee beste vrienden, Mees en Boelie, brengen een heerlijke lentedag door in het Vondelpark. Als ze de jonge en knappe Panda ontmoeten, vallen ze beide als een blok voor haar.

Ondertussen dreigt het huwelijk van het lang getrouwde, uitgebluste stel Etta en Ernst-Jan op de klippen te lopen. Ernst-Jan verdenkt Etta van overspel en heeft zo zijn eigen ideeën over hoe hij haar moet betrappen.

In het derde liefdesverhaal ontmoeten we Rosa en Kees, oude geliefden, wiens paden na decennia onverwacht weer kruisen. Voorzichtig als een mooie Amsterdamse lentedag lijkt hun liefde opnieuw op te bloeien.

Frans Weisz wilde al vanaf de publicatie in 1961 dolgraag een verfilming maken van het revolutionaire boek. Het leven was in de literatuur van alles geweest, maar toch vooral een dal der plichten (Nescio), nooit eerder was het vurrukkulluk.

Het is de eerste keer dat vader Weisz en zoon Géza samenwerken in een film. Op 15 januari waren beiden bij De Wereld Draait Door om over te film te praten en hun relatie te praten. Ook Remco Campert speelt een rol, als de oudere Boelie. Willeke van Ammelrooy, eerder te zien in Weisz' De inbreker (1972), maakt ook acte de présence.

Ter gelegenheid van de première vertoont EYE ook andere films van Frans Weisz.

...blijmoedige fantasiewereld die prima past bij de geest van het verhaal...Heerlijke zonnige scènes zijn het, waar de levenslust van afspat...prima...lief...weet de sfeer en het frisse jeugdige proza van het boek uitstekend te vangen... (Het Parool)

 ...elegant verbonden met heden én verleden...Amsterdam ligt er stralend bij...elegant...een film waar onmiskenbaar met veel liefde aan is gewerkt. (De Volkskrant)

 ...mooie momenten en beelden... (NRC Handelsblad)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF

gratis (mogelijk toeslag)

10 rittenkaart (verkrijgbaar aan de balie)

€85,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie

€ 11,50

Eye society

€ 7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

€3,-

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 

Cineville

€ 8,-

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€19,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z