•  Het Pärt Gevoel - Het universum van Arvo Pärt
  •  Het Pärt Gevoel - Het universum van Arvo Pärt
  •  Het Pärt Gevoel - Het universum van Arvo Pärt
  •  Het Pärt Gevoel - Het universum van Arvo Pärt
Bekijk trailer

that_part_feeling_-_documentary_about_arvo_part

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Het Pärt Gevoel – Het universum van Arvo Pärt

Musici, kunstenaars en een techno-componist zijn op zoek naar 'het Pärt gevoel', in deze documentaire over de componist Arvo Pärt.

Arvo Pärt, de meest gevierde componist van onze tijd, wordt doorgaans beschouwd als een soort kluizenaar. Maar wie de componist aan het werk ziet, ervaart juist het tegenovergestelde; de inmiddels 83-jarige musicus combineert een ongelooflijke gevoeligheid met humor en een tomeloze energie. Dit is onder meer te zien tijdens zijn intensieve samenwerking met het Cello Octet Amsterdam, een bijzondere gebeurtenis die centraal staat in de documentaire.

choreograaf

We krijgen zo een bijzondere inkijk in het universum van Arvo Pärt. Een universum dat bewoond wordt door klassieke musici als Tõnu Kaljuste, Candida Thompson of Daniel Reuss, en door kunstenaars als de choreograaf Jiří Kylián, filmmaker Alain Gomis en de jonge Canadese techno-componist Kara-Lis Coverdale. Allen zijn zij op zoek naar het Pärt gevoel.

Paul Hegeman is filmmaker voor onder andere de Nederlandse Publieke Omroep en Arte en is directeur/programmeur van het door hem opgerichte filmhuis in Bergen, Cinebergen.