• Het Zakmes
  • Het Zakmes
  • Het Zakmes
  • Het Zakmes
Bekijk trailer

het_zakmes_1993_volledig_gerestaureerd

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier


Earcatch
audiodescriptie
Bij deze film is audiodescriptie beschikbaar via Earcatch.

Het Zakmes

Ben Sombogaarts Het zakmes viel bij uitbreng op door het frisse, natuurlijke spel en de hedendaagse thematiek. De zesjarige Mees groeit op met heel drukke ouders die weinig tijd hebben, hij zal zelf z’n boontjes moeten doppen. De inmiddels klassieke jeugdfilm werd onlangs digitaal gerestaureerd. Met Olivier Tuinier, Adelheid Roosen, Genio de Groot en Beppie Melissen.

Mees heeft een probleem. Per ongeluk heeft hij het zakmes van zijn vriendje Tim meegenomen. En dat mes moet Tim terug hebben. Maar: Tim is inmiddels verhuisd. Het enige wat Mees weet is dat Tim nu in Flevoland woont.

ontzettend druk

De ouders van Mees hebben geen oog voor Mees. Zijn moeder is een wereldberoemde operazangeres die hij voornamelijk van televisie kent. En zijjn vader heeft het ontzettend druk met het management van zijn vrouw. Mees krijgt een briljant idee: een optreden in een televisieprogramma zal helpen Tim te vinden!

beeldkwaliteit verbeterd

Het zakmes, naar het gelijknamige boek van Sjoerd Kuyper, won het Gouden Kalf voor beste regie van het Nederlands Film Festival en nog tal van internationale prijzen. De film - met een sterke cast, onder wie ook Kees Hulst en Maxim Hartman – werd vorig jaar gerestaureerd door Haghefilm Digitaal. De beeldkwaliteit is hersteld en soms ook verbeterd.

Deze film huur je op de Eye Film Player