Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

home_-_fien_troch_-_officiele_trailer_-_23_maart_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Home

Tieners en volwassenen, zullen ze elkaar ooit begrijpen? In haar derde speelfilm geeft Fien Troch een ongepolijst beeld van worstelende generaties, gezien door de ogen van de 17-jarige jeugddelinquent Kevin. Home kreeg de Horizons-Award voor beste regie tijdens het filmfestival Venetië.    

Na zijn ontslag uit de gevangenis krijgt Kevin een baantje als loodgietershulpje in het bedrijf van zijn oom en tante. Hij trekt op met zijn jongere neef Sammy en raakt via hem verzeild in een hechte groep tienervrienden. Een van hen is John, die in een beroerde thuissituatie zit. Kevin wil zijn nieuwe vriend helpen, koste wat het kost – de gevolgen zijn onvoorspelbaar ontwrichtend.  

Fien Trochs vierde lange speelfilm werd al snel geselecteerd voor prestigieuze festivals, waaronder die van Venetië en Toronto. Op het filmfestival van Gent won Home zelfs meerdere prijzen: de Canvas Audience Award, de jongerenjuryprijs voor beste regie en de Georges Delerue-prijs voor beste muziek (door Johnny Jewel).  

Troch filmde in het bijna vierkante 4:3 (tv-)formaat, waardoor de benauwenis die gefrustreerde adolescenten kunnen voelen ervaarbaar wordt; de cinema vérité-aanpak en het op de huid kruipen van de hoofdpersonen doet denken aan de werkwijze van filmers als Larry Clark (Kids), Ken Loach en de Dardenne-broers. Bijzonder zijn ook de geïmproviseerde scènes waarin de pubers elkaar met hun mobieltjes filmen: hun woede, verliefdheden en onzekere emoties komen ongefilterd op het doek.        

over de regisseur 

Fien Troch (België, 1978) regisseerde eerder films waarin thema’s als opgroeien, familie en huiselijke spanningen aan de orde kwamen. Een ander zijn geluk (2005), Unspoken (2008) en Kid (2012) waren in Nederland te zien op het International Film Festival Rotterdam. Troch studeerde aan de filmopleiding van de  van de Hoge School Sint Lukas in Gent, waar ze nu lesgeeft. Ze maakte eerder korte films en enkele commercials. 

...slim...geweldige Els Deceukelier...Erg knap... (**** NRC Handelsblad)

…Zorgvuldig…opvallend goed…uitermate sterk… (**** De Volkskrant)

Vlijmscherp… buitengewoon energieke en plotgedreven film… (**** VPRO/Cinema.nl) 

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z