• Home of the Brave
  • Home of the Brave
  • Home of the Brave
  • Home of the Brave

Home of the Brave: A Film by Laurie Anderson

Indrukwekkende concertregistratie van Laurie Andersons Mister Heartbreak-tour uit 1985, met gastoptreden van cultdichter William S. Burroughs. Vertoning bij Andersons VR-installatie Chalkroom. Laurie Anderson geeft ook een artist talk op 7 september in Eye.

Laurie Anderson zelf deed de regie van deze concertregistratie, opgenomen in de zomer van 1985, in het Park Theater in Union City, NJ. Haar bijzonder vormgegeven performance zit vol met de strak gechoreografeerde hi-tech multimedia waar ze om bekendstaat. Een van de ontroerendste scènes is de langzame tango die Laurie Anderson danst met cultdichter William S. Burroughs. Onder andere King Crimson-gitarist Adrian Belew, percussionist David Van Tieghem en Joy Askew vormen haar begeleidingsband. Een soundtrackalbum met studioversies van sommige nummers uit de film en live-versies van andere zijn tegelijk met de film uitgebracht.

chalkroom

Home of the Brave wordt vertoond bij Laurie Andersons VR-installatie Chalkroom, uitgeroepen tot de beste VR Experience van het filmfestival Venetië 2017. Hierin dwaal je door acht interactieve kamers vol poëzie, een overweldigende ruimte van woorden, verhalen en tekeningen. Het is de derde aflevering van Xtended, het virtual reality-programma van Eye.

Tijdens de opstelling van de installatie in Eye geeft Anderson een artist talk; daarnaast zijn in het cinemaprogramma de lange producties Home of the Brave: A Film by Laurie Anderson (1986) en Heart of a Dog (2015) te zien.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie