Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Homecoming (1945)

Elegant gefilmd drama waarin een Joodse vader en zijn zoon in 1945 met twee mysterieuze kratten terugkeren naar een Hongaars dorp. Hun komst maakt veel los. Angsten, schuldgevoelens, huwelijksdrama’s en het allerslechtste en allerbeste van mensen komen onder druk vrij.

Het is een bloedhete dag in augustus 1945. Terwijl de inwoners van een Hongaars provinciedorpje zich voorbereiden op een huwelijk, arriveren een orthodoxe Joodse vader en zoon in het plaatselijke stationnetje. Ze huren een paardenkar waarin ze zwijgzaam twee houten kratten laten vervoeren. Er ontstaat onrust. Wat bevindt zich in de kisten en wat is hun doel?

donkere geheimen

De dorpsbewoners gaan gebukt onder een collectief schuldbesef. Door hun komst komen donkere geheimen en herinneringen bovendrijven. Is het familie van Joodse dorpsgenoten die werden gedeporteerd en komen ze hun clandestien verkregen eigendommen opeisen? Het dorp raakt in paniek en begint maatregelen te nemen.

Regisseur Ferenc Török geldt als een van de meest prominente talentvolle Hongaarse filmmakers. Zijn nieuwe film is gedrenkt in een sfeer van naderend onheil, schuldbesef en paranoia. De bijzondere stijl, in elegant zwart-wit, doet denken aan films uit de jaren 30 en 40. Winnaar Film en Literatuur-Award van festival Film by the Sea.

...prachtig verfilmd, een symfonie in zwart en wit, met veel gegluur achter gordijnen en hagen...Soms heel licht, vrolijk bijna, om de wreedheid en waardigheid schrijnender te belichten... (Adriaan van Dis, voorzitter vakjury Film by the Sea)

 ...ontegenzeggelijk actueel...knap... (**** Trouw)

...geweldig...Schitterend... (Het Parool) 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z