Boek je filmtickettentoonstellingsticket online of maak een reservering voor het restaurant.
Lees hier de Corona-maatregelen. Cinema 2 heeft een huiskameropstelling. Bekijk de foto's.

  • Honeyland, Ljubomir Stefanov & Tamara Kotevska
  • Honeyland, Ljubomir Stefanov & Tamara Kotevska
  • Honeyland, Ljubomir Stefanov & Tamara Kotevska
  • Honeyland, Ljubomir Stefanov & Tamara Kotevska
  • Honeyland, Ljubomir Stefanov & Tamara Kotevska
Bekijk trailer

honeyland_vanaf_9_januari_2020_te_zien

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

Honeyland

Maar liefst drie jaar filmde het regisseursduo Kotevska & Stefanov in het adembenemende gebergte van Noord-Macedonië. Ze keerden terug met een visueel verbluffende, poëtische documentaire over een vrouw die wilde bijen zoekt en het broze evenwicht tussen mens en natuur. Bedolven onder lovende kritieken op het Sundance Festival waar de film drie prijzen won.

Hatidze speurt duizelingwekkend steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies die zich verschanst hebben in de rotsen. Ze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder.

Haar leven, haar passie en haar inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg, en volgens oude tradities teelt. “Neem de helft van de honing, en laat de andere helft voor de bijen” – is haar gouden regel.

rumoerige familie

De honing verkoopt ze op een marktje op zo’n vier uur loopafstand. Tot op een dag een rumoerige familie arriveert met een oude caravan, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidzes oude leven.

lovende kritieken

Tamara Kotevska (1993) en Ljubomir Stefanov (1975) filmden drie jaar in het adembenemende gebergte van Noord-Macedonië, en keerden terug met een visueel verbluffende, poëtische documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur.

Winnaar van vele internationale prijzen en bedolven onder lovende kritieken op het Sundance Festival, waar het de Grand Jury Prize, de Cinematography Award en de World Cinema Documentary Special Jury Award won.

voor 07 jun 2020 18:00

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.