Eye is per 1 juni weer open. De ticketverkoop is gestart voor tentoonstelling en film.
Restaurant bezoeken? Maak een reservering.

Bekijk trailer

howards_end_rerelease_trailer_-_nederlands_ondertiteld

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl, Vitamine Cineville

Howards End

Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thompson en Vanessa Redgrave schitteren in dit fraai vormgegeven kostuumdrama vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten aan de vooravond van WOI. De film toucheerde maar liefst negen Oscarnominaties en verzilverde er drie, waaronder die voor Beste Actrice.

Emma Thompson speelt Margaret Schlegel, een vrouw uit de middenklasse die trouwt met de in zijn gevoelsleven nogal geremde weduwnaar Henry (Anthony Hopkins), een meer dan bemiddelde zakenman.

beklemmende vertelling

Henry is terribly old fashioned, Margaret een moderne vrouw die voor haar gevoelens uitkomt, ook al is haar huwelijk een nogal bizar verstandsarrangement. Wat volgt is een beklemmende vertelling over rivaliserende families, liefdesverwikkelingen, het behoud van een landgoed – Margaret erft Howards End na het overlijden van Henry’s eerste vrouw – en klassentegenstellingen in het Edwardiaanse tijdperk.

klassenmaatschappij

Howards End is een stijlvol, scherp portret van het Engeland rond 1910, een strenge standenmaatschappij waar de sociale afkomst de koers van levens bepaalt. De film werd genomineerd voor negen Oscars, waarvan er drie werden verzilverd (beste art-direction, beste vrouwelijke hoofdrol en beste niet-originele scenario). Emma Thompson won ook een Golden Globe voor haar vertolking van de rol van Margaret Schlegel, Helena Bonham Carter kreeg een BAFTA Award (beste vrouwelijke bijrol).

Bij de heruitbreng van James Ivory's Maurice vertoont Eye ook digitale restauraties van Heat and DustAutobiography of a Princess, Shakespeare-Wallah en Howards End.

landelijke vertoningen

…niets aan kracht en pracht verloren…elegante, prachtig vertolkte verfilming…gerijpt en gedetailleerd inkijkje…veel-lagige karakters, een acteursensemble om je vingers bij af te likken… (***** Trouw)

…schittert in gerestaureerde vorm…fraai acteerwerk, prachtig camerawerk en een rijke aankleding. Een staaltje klassiek filmmaken dat je nog zelden ziet. (**** NRC Handelsblad)

...veel subtiliteiten, onderliggende thematiek en complexiteit...indrukwekkende cast..zowel subtiel als doeltreffend...om door een ringetje te halen...fraai en stijlvol...fantastische acteerwerk, met de geweldige Emma Thompson voorop...ook de rest van de cast schittert...Klassiek drama zoals het eigenlijk niet meer gemaakt wordt...Stijlvol gefilmd...Emma Thompson in topvorm. Een masterclass acteren in een fraai vormgegeven decor. ‘Howards End’ is zijn restauratie meer dan waard! (**** Cinemagazine)

 

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

Cineville-pashouders kunnen deze film online kijken via Vitamine Cineville.