Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

IDFA - Sisters in Law

"Ik ben bang dat de verdachte een eeuw gemist heeft. Dit is de eeuw waarin de rechten van de vrouw gerespecteerd worden", zegt rechter Hortense Bam. De rechtbank in Kumba Town in Kameroen is een sterke case study van een samenleving in transitie. Sisters in Law legt de voorvallen en drama's in de rechtszaal vast in de context van enkele hartverscheurende verhalen.

De zes jaar oude Grace is geslagen door haar boosaardige tante. De jonge Sonita is verkracht door een buurman, maar is zo moedig er iets aan te doen. De stille Amina wil scheiden van de man die haar mishandelt. In plaats van te zwelgen in de slachtofferrol, ontlenen deze vrouwen kracht aan het klimaat dat is geschapen door rechter Bam en openbaar aanklager Vera Ngassa, die hen dagelijks een hart onder de riem steken.

Meesterfilmer Kim Longinotto heeft een meevoelende camera en het bijzondere vermogen om op het juiste moment op de juiste plek te zijn – altijd opmerkzaam, discreet, cultureel bewust en integer. De film toont een emotionele, menselijke plek, vol hoop op wezenlijke verandering.

Keuzefilm van Nick Broomfield in het kader van The Visual Voice. Met op 18 november een introductie van Nick Broomfield.

(IDFA)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z