Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

IDFA - The Prince and the Dybbuk

Hij werkte met Orson Welles en Sophia Loren, en was een graag geziene gast bij de Italiaanse aristocraten; de Poolse filmmaker Michal Waszynski zou echter zelf altijd een mysterie blijven. Hij sprak nooit over zijn verleden en veranderde vaak van identiteit. In zijn dagboek schreef hij: "Ik heb besloten om mijn herinneringen achter me te laten. Het doet me goed om niet te weten wie ik ben."

Filmmakers Elwira Niewiera en Piotr Rosolowski tonen het enigma Waszynski afwisselend als een fantast, ontsnappingskunstenaar, gevierd filmmaker, een met een gravin getrouwde homoseksueel en thuisloze Jood – een man die via zijn films zijn demonen verjoeg. Zijn persoonlijke keuzes in het leven worden mooi geïllustreerd met passende fragmenten uit zijn films, bijvoorbeeld uit zijn mystieke joodse spookverhaal The Dybbuk.

Aan het woord komen onder anderen de dochter en de echtgenote van regisseur Joseph L. Mankiewicz (The Barefoot Contessa), maar de makers blijken nog het meest geïnteresseerd in de spoken uit Waszynski's verleden die hem bleven achtervolgen, net als in The Dybbuk.

(IDFA)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z