Bekijk trailer

ik_wil_gelukkig_zijn_trailer_nl

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Onderdeel van Fien de la Mar

Ik wil gelukkig zijn

Bijzondere documentaire over het soms getroebleerde leven van de grote Nederlandse actrice Fien de la Mar, die onder meer te zien was in de Jordaanfilms De Jantjes en Bleeke Bet. Annette Apon geeft met behulp van filmfragmenten foto’s en interviews een eigenzinnig beeld van de vele talenten van een uitzonderlijke actrice. Johanna ter Steege is te horen op de soundtrack.

Cabaretière, zangeres, tragédienne en filmactrice: Fien de la Mar (1898-1965) zette een stempel op het culturele leven voor de oorlog en was een van de weinige echte Nederlandse diva’s. Ze was te zien in revues, geluidsfilms, grote toneelstukken en opende zelfs een eigen theater, het De la Mar Theater, bij het Leidseplein.

Documentairemaker en regisseur Annette Apon (Golven, Droom en Daad – over Henriëtte Roland Holst) raakte geïntrigeerd door deze grillige, meervoudig getalenteerde vrouw. De la Mar leek ongrijpbaar; ze was niet geïnteresseerd in politiek, maar weigerde zich tijdens de oorlog aan te sluiten bij de Kultuurkamer. Ze had intense amoureuze affaires, maar architect Piet Grossouw bleef de belangrijkste man in haar leven. 

Apon – oud-oprichter van het kritisch filmblad Skrien, medeoprichter van het filmcollectief Amsterdams Stadsjournaal – maakte gebruik van filmfragmenten, foto’s en interviews en smeedde het materiaal tot een eigenzinnig portret van een film- en theaterpersoonlijkheid.

Met Filmthuis kun je vanaf april een EYE-premièrefilm ook online bekijken. EYE selecteert nieuwe films die tegelijk te zien zijn in EYE en via eyefilm.nl/filmthuis. Op 7 april start deze nieuwe service met de première van The Prosecutor, The Defender, The Father and his Son en de prolongatie van Ik wil gelukkig zijn.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie