Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Imagine - Let the Corpses Tan

Laissez bronzer les cadavres

Snelle, gewelddadige en amusante herinterpretatie van pulp en grindhouse door het duo van Amer.

De mislukte schrijver Bernier woont in het haveloze huis van zijn muze Luce, bovenop een klif die uitkijkt op de Middellandse Zee. Op een dag zoeken twee autodieven een schuilplaats nadat ze 250 kilo puur goud hebben gestolen. Al snel arriveren motoragenten, evenals Berniers vrouw, zijn zoon en hun kindermeisje. Met deze snelle, gewelddadige en amusante herinterpretatie van pulp en grindhouse maakt het duo van Amer zich los van de neo-giallo.

Als Amer en The Strange Colour of Your Body’s Tears Cattets en Forzani’s herinterpretatie van de giallo waren, dan is deze adaptatie van Jean-Patricks Machettes boek uit 1971 hun versie van pulp en grindhouse. In plaats van gruwelijke moordenaars die leren handschoenen dragen en met messen zwaaien, hebben we nu te maken met gruwelijke gangsters in leren jassen die machinegeweren afvuren. Naast de iconografie zijn echter ook het feilloze gevoel voor stijl en de aandacht voor esthetische details van de regisseurs weer in volle glorie aanwezig. Terwijl het eerste deel van de film zich concentreert op de mensen die zich rond Berniers huis verzamelen, is het tweede deel een uitzinnige reeks shoot-outs, waarbij alle personages verraden en verraden worden. In handen van Cattet en Forzani wordt deze geweldsuitspatting een hallucinatoir spektakel.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z