Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Imagine - VR 1: Melita / Extravaganza

Waar Imagine vorig jaar nog een showcase op beperkte schaal organiseerde, is er dit jaar een volwaardige competitie met het beste fantastische VR-aanbod van de afgelopen twaalf maanden.

Sta jezelf toe A Little Love te voelen en word een workaholic moeder die gevangen zit in het poppenhuis van haar dochter, of een pop die vastzit in een analoge versie van de VR-headset in het Black Mirror-achtige Extravaganza, óf beschouw familievetes door de ogen van een overleden patriarch in Ashes to Ashes. Mocht je je ooit afgevraagd hebben hoe oneindigheid in een cyberneuraal netwerk eruit zou zien, kijk dan naar In the Cloud: Afterlife en Alteration. Maar wanneer je je ziel liever volgens de Feng Shui-leer inricht mag je Your Spiritual Temple Sucks niet missen. Troma's Heart of Fartness en The Humanity Bureau laten je allebei kennismaken met de wereld van een filmicoon – respectievelijk ‘the king of garbage’ Toxic Avenger en de emotievulkaan die Nicolas Cage heet. Misschien wil je daarna wel deep space in om de mensheid te redden in Melita, of van een met b-boyisme, Egyptologie en hiphop doordrenkte L.A. gangcultuur proeven in will.i.ams Masters of the Sun. Verder graven in je herinneringen kun je met Reawakening of Memories en The Argos File – detectivethrillers die onderzoeken of het mogelijk is de ervaringen van andere mensen te herbeleven. Potato Dreams laat je zien hoe je je jeugdangsten kunt overwinnen en Summation of Force probeert dat ook, maar dan via sport. De sfeer van vroege Lynch en late Buñuel hangt rond het slaapwandelende Proxima en The Other Dakar, dat je diep in het Senegalese godenrijk brengt. Je zult met al je angsten geconfronteerd worden, of het nou om enorme spinnen gaat in Micro Giants, demonische messenventers in Knives of verleidelijke zeemeerminnen in Siren Song. Eén angst om allen te regeren, één angst om hen te vinden in het Land van Clowns waar de Night Night je uiteindelijk heen brengt.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z