Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • In Fabric
  • In Fabric
  • In Fabric
  • In Fabric
  • In Fabric
Bekijk trailer

in_fabric_trailer_nl_ondertiteld

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

In Fabric

Moderne fabel over een demonische jurk, die zowel hilarisch als buitengewoon verontrustend is. Peter Strickland (Katalin Varga, Berberian Sound Studio) baseerde zijn nieuwste film op de giallo van de jaren tachtig. Eerder te zien op het Imagine Film Festival. 

Een gescheiden vrouw van in de veertig koopt een knalrode jurk voor een blind date. Er gebeuren echter vreemde dingen; de vrouw besluit de jurk terug te brengen naar een kringloopwinkel. Daar wordt hij opgepikt door een wasmachinemonteur, die ook in de ban van de jurk raakt.

bizarre personages

Voor zijn nieuwste film liet de Britse regisseur Peter Strickland (Katalin Varga, Berberian Sound Studio, The Duke of Burgundy) zich inspireren door de giallo, het genre van de Italiaanse murder mystery, voorzien van ijle synthesizerscores en veel artificieel aandoende effecten. Strickland noemt William Kleins Who are you, Polly Maggoo? en Kenchi Iwamoto's Kikuchi als inspiratiebronnen.

Strickland richt zijn obsessieve aandacht voor detail op analoge apparaten en andere parafernalia van de jaren tachtig. Hij bevolkt zijn wereld met bizarre personages, zoals een verkoopster die met een vet Oost-Europees accent vreemde teksten debiteert, en twee bazen from hell.

Nog ongewoner zijn de demonische eigenschappen van de jurk zelf. Maar het zijn al deze elementen samen die een veel groter geheel creëren: een nachtmerrieachtige wereld die hilarisch en buitengewoon verontrustend is. [bron: Imagine Film Festival]

...fijn...alles uit de kast getrokken...een feestje om naar te kijken...mysterieus, aandoenlijk en bij vlagen grappig. Qua vorm is aan alles gedacht. Het camerawerk en het sound design zijn prima, maar vooral de retro aankleding is fantastisch...aangenaam obscure gevoel... (**** Algemeen Dagblad)

...geestig...leuk...van de ene verbazing in de andere...subliem sounddesign...Verrukkelijk vreemd... (**** De Volkskrant)

...hypnotisch en broeierig spookverhaal vol kleurrijke types...absurdistisch grappig, onheilspellend en vervreemdend. (**** De Telegraaf)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z