Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Infinite Football
  • Infinite Football
  • Infinite Football
  • Infinite Football
  • Infinite Football
Bekijk trailer

infinite_football_previously_unreleased_-_english_subtitled_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Infinite Football

Veel voetbal- en levenswijsheden in deze documentaire waarin de plaatselijke bureaucraat Laurenţiu zijn bloemrijke gedachten laat gaan over voetbal, oranje boerderijen in Florida, politieke utopie en de sporen die het leven achterlaat. Nu te zien in Nederland in het Previously Unreleased-programma.

Voetbal moet radicaal anders, gestroomlijnder, bevrijd van beperkingen, vindt Laurenţiu Ginghină. De regels voor hoekschoppen en buitenspel moeten op de schop, spelers moeten worden toegewezen aan zones; dit zijn slechts een van de vele vernieuwingen die de voetbalvisionair wil doorvoeren, als hij het voor het zeggen zou hebben.

Ginghină besefte voor het eerst dat de regels van het voetbal niet klopten toen hij in zijn jonge jaren ernstig geblesseerd raakte tijdens een wedstrijd in de zomervakantie in Vaslui. De tackle raakte hem zo hard dat hij zijn kuitbeen brak, een jaar later volgde zijn scheenbeen.

alle wegen leiden naar voetbal

Tegenwoordig is hij een plaatselijk gemeenteambtenaar die zijn dagen slijt in een ongeïnspireerde, bureaucratische baan. Geen wonder dat hij het liever praat over het voetbalspel, althans, zijn eigen versie daarvan. Luisterend oor is regisseur en vriend van de familie Corneliu Porumboiu (12:08 East of BucharestPolice, Adjective), zelf zoon van een scheidsrechter en geboren in Vaslui, die ook bijna altijd in beeld is.

De monologen van Ginghină zijn zo rijk dat je zou denken dat iemand ze van tevoren heeft uitgeschreven. De zinnen beginnen altijd met hetzelfde onderwerp, maar blijven nooit op één plek hangen. Alle wegen leiden naar voetbal, maar alle wegen leiden er ook van weg, naar problemen rond grondbezit, naar oranje boerderijen in Florida, naar politieke utopie en de sporen die het leven achterlaat.

Porumboiu's vorige 'voetbalfilm' was The Second Game (2014), waarin Porumboiu samen met zijn vader een voetbalwedstrijd van Dynamo Boekarest tegen Steaua Boekarest terugkijkt, die door zijn vader gefloten werd.

...buitengewoon boeiend...fascinerend...sterke metafoor...Weinig regisseurs weten met zo weinig middelen een zo rijk verhaal te vertellen, geestig, dieptreurig en optimistisch tegelijk. (**** De Volkskrant)

…een van de interessantste, en zeker de radicaalste van de 'nieuwe golf' Roemeense filmmakers… (Het Parool)

…een curiosum, maar een onderhoudende… (NRC Handelsblad)

landelijke vertoningen

 

 

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z