• Infinite Football
  • Infinite Football
  • Infinite Football
  • Infinite Football
  • Infinite Football
Bekijk trailer

infinite_football_previously_unreleased_-_english_subtitled_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Infinite Football

Veel voetbal- en levenswijsheden in deze documentaire waarin de plaatselijke bureaucraat Laurenţiu zijn bloemrijke gedachten laat gaan over voetbal, oranje boerderijen in Florida, politieke utopie en de sporen die het leven achterlaat. Nu te zien in Nederland in het Previously Unreleased-programma.

Voetbal moet radicaal anders, gestroomlijnder, bevrijd van beperkingen, vindt Laurenţiu Ginghină. De regels voor hoekschoppen en buitenspel moeten op de schop, spelers moeten worden toegewezen aan zones; dit zijn slechts een van de vele vernieuwingen die de voetbalvisionair wil doorvoeren, als hij het voor het zeggen zou hebben.

Ginghină besefte voor het eerst dat de regels van het voetbal niet klopten toen hij in zijn jonge jaren ernstig geblesseerd raakte tijdens een wedstrijd in de zomervakantie in Vaslui. De tackle raakte hem zo hard dat hij zijn kuitbeen brak, een jaar later volgde zijn scheenbeen.

alle wegen leiden naar voetbal

Tegenwoordig is hij een plaatselijk gemeenteambtenaar die zijn dagen slijt in een ongeïnspireerde, bureaucratische baan. Geen wonder dat hij het liever praat over het voetbalspel, althans, zijn eigen versie daarvan. Luisterend oor is regisseur en vriend van de familie Corneliu Porumboiu (12:08 East of BucharestPolice, Adjective), zelf zoon van een scheidsrechter en geboren in Vaslui, die ook bijna altijd in beeld is.

De monologen van Ginghină zijn zo rijk dat je zou denken dat iemand ze van tevoren heeft uitgeschreven. De zinnen beginnen altijd met hetzelfde onderwerp, maar blijven nooit op één plek hangen. Alle wegen leiden naar voetbal, maar alle wegen leiden er ook van weg, naar problemen rond grondbezit, naar oranje boerderijen in Florida, naar politieke utopie en de sporen die het leven achterlaat.

Porumboiu's vorige 'voetbalfilm' was The Second Game (2014), waarin Porumboiu samen met zijn vader een voetbalwedstrijd van Dynamo Boekarest tegen Steaua Boekarest terugkijkt, die door zijn vader gefloten werd.

15 augustus met inleiding door Ronald Rovers (Filmkrant Live, voertaal: Engels)

voor 15 aug 2019 19:00
inleiding door filmjournalist Ronald Rovers (Filmkrant Live, voertaal Engels)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

landelijke vertoningen